Conform calculatorului de salarii, acestui nivel mediu brut îi corespunde, la cursul mediu valutar al anului 2016, un nivel net de aproape 27.000 de euro.

Pe locul al doilea în clasamentul celor mai mari salarii înregistrate în 2016 s-a poziţionat, cu o remuneraţie brută de 166.103 de lei pe lună, un director al departamentului de Cercetare- Dezvoltare al unei companii care se ocupă cu fabricarea maşinilor şi utilajelor nespecifice NCA, reiese din datele transmise de Inspecţia Muncii, pe baza înregistrărilor transmise de către angajatori în cadrul Registrului General de Evidenţă a Salariaţilor în format electronic, la solicitarea News.ro, potrivit Adevarul.ro.

Clasa NCA cuprinde de la masini de uscat pentru lemn, celuloza, hârtie sau carton până la aparatura de lansare a avioanelor.

Pe locul al treilea în topul celor mai mari salarii brute de bază se află un director general adjunct al unei companii care se ocupă de comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun. Acesta a obţinut un salariu brut lunar de 149.070 de lei.