Potrivit reprezentanților companiei, clientul cu cel mai mare bon din cei zece ani și-a mobilat simultan mai multe camere din casă și a cumpărat mobilier și accesorii în valoare de 104.568 lei.

 „Peste 120 de milioane de produse și-au găsit locul în casele românilor și peste 30 de milioane de vizitatori au trecut pragul magazinului nostru”, spune Violeta Neniță, directoarea Magazinului IKEA Băneasa.

De asemenea, cea mai vândută familie de mobilier a fost familia de sisteme de depozitare pentru camera de zi Besta, cu peste 390.000 de bucăți vândute în 10 ani. Și farfuriile și bolurile din gama Oftast s-au vândut în peste 1,6 milioane de bucăți, în timp ce prăjitura cu migdale Almondy a însemnat aproape 1,4 milioane de bucăți vândute.

La ]nceputul acestui an, grupul suedez IKEA, controlat de miliardarul Ingvar Kamprad, a anunţat că Primăria Generală a Capitalei a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru cel de-al doilea său magazin din România, care va fi localizat în estul Bucureştiului, lângă platforma industrială Policolor. Suedezii vor să deschidă în total nouă magazine în România, cel mai mare număr de unităţi IKEA din regiunea de sud-est a Europei.

Retailerul de mobilă şi decoraţiuni interioare IKEA România a cumpărat în 2014 un teren de 13,7 hectare ce a aparţinut fabricii Anticorosiv de la fondul de investiţii Broadhurst Investments, reprezentat de omul de afaceri Siminel Andrei.

Noul magazin va fi construit pe piloni, va avea o suprafaţă de aproximativ 37.000 de metri pătraţi şi va contribui la crearea a 300 de locuri de muncă. Dezvoltarea proiectului presupune o investiţie de 80 mil. euro, care se referă la valoarea cumulată a terenului şi a construcţiei, potrivit companiei. Preţul plătit pe teren se ridică la circa 19 mil. euro, potrivit informaţiilor Capital.