Avionul, ce era condus de un pilot foarte experimentat, în vârstă de 74 de ani, s-a prăbuşit după ce pilotul a pierdut controlul în timpul celui de-al treilea circuit al cursei.

Un purtător de cuvânt al Autorităţii Regionale din Nevada pentru Servicii Medicale de Urgenţă a anunţat iniţial că este vorba de 75 de răniţi, însă a revenit asupra declaraţiei, precizând că este vorba doar de 56, dintre care 15 în stare critică, 13 în stare gravă şi 28 cu răni mai uşoare.

"Este un accident aviatic foarte mare, probabil cel mai mare produs în SUA în ultimele decenii", a mai adăugat purtătorul de cuvânt.

Avionul de epocă, un model P-51 Mustang, s-a izbit de pământ în apropierea publicului. Conform organizatorilor pilotul care se afla la manşa avionului, Jimmy Leeward din Ocala, Florida, a murit în accident după ce a pierdut controlul avionului la o întoarcere la joasă altitudine.

Jimmy Leeward era proprietarul echipei Leeward Air Ranch Racing Team şi era un pilot cu o mare experienţă de zbor pe acest tip de avioane, în demonstraţii aeriene.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/b6SYdmtpd2k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>