Compania a lansat recent HTC U11, un alt smartphone inovativ, dar care va trece probabil neobservat, majoritatea clienţilor de smartphone optând pentru mărcile chineze. Vârful de gamă de la HTC are un preţ recomandat de 750 de euro, iar cei care îşi permit să plătească această sumă se orientează către Apple, Samsung sau Huawei. Dar, ce poate să facă noul U11 şi de ce Apple şi Samsung nu se ridică la înălţimea lui.

HTC U11 are un ecran de 5,5 inch, Quad HD (2560 x 1440) Super LCD 5, 3D Corning Gorilla Glass 5, procesor Qualcomm Snapdragon 835, octa-core pe 64 biți, până la 2,45 GHz, 4 GB RAM / 64 GB stocare, cameră foto de 12 MP şi sistem de operare Android 7.1.

Inovaţia o reprezintă HTC Edge Sense. Cu o simplă strângere, HTC Edge Sense îți permite să comunici cu telefonul tău într-un mod fără precedent, dar intuitiv, ajutându-te să te bucuri natural de lucrurile care-ți plac, precum să faci fotografii, să deschizi Facebook sau să lansezi oricare dintre aplicațiile tale favorite. De exemplu, cu HTC Edge Sense, nicicând n-a fost mai simplu să deschizi camera foto. Nu mai trebuie să cauți butoane sau poziții ciudate ale mâinii. Nu-ți mai faci griji să nu-ți scape telefonul din mână în timp ce pozezi pentru camera foto. E suficient să ridici, să strângi, să zâmbești și să fotografiezi. Acest lucru este valabil şi sub apă. Strângi telefonul pentru a porni camera şi încă o dată pentru a face o fotografie.

De asemenea, poți trimite mesaje text mai rapid și mai ușor ca înainte. Poate fi imposibil sa scrii mesaje din mers, dar, folosind HTC Edge Sense pentru Voice to Text, poți dicta mesajele tale fără a încetini. Strânge ușor, dictează-ți mesajul și trimite SMS-ul din mers.Poți chiar personaliza gestul de strângere: deschide aplicația de e-mail cu o singură strângere. Sau lansează-ți jocul preferat (sau orice altă aplicație). Sau alege una dintre multele opțiuni. Vrei și mai mult control prin atingere? HTC Edge Sense îți oferă posibilitatea să activezi atingerea avansată, folosind o “strângere scurtă” sau un gest de “strânge și menține” pentru o funcționalitate și mai mare din vârful degetelor. Și, pentru că funcția Edge Sense se bazează efectiv pe presiunea aplicată marginilor dispozitivului, poate fi folosită în aproape orice condiții – inclusiv în timp ce porți mănuși sau pe vreme ploioasă sau ninsoare, momente în care folosirea butoanelor capacitive ar fi dificilă.

 

Folosind patru microfoane omnidirecționale optim poziționate, și noua tehnologie Acoustic Focus, HTC aduce cea mai bună calitate a înregistrării audio 3D de până acum. Microfoanele noului HTC U11 colaborează pentru a înregistra sunete din toate direcțiile, iar, datorită funcției Acoustic Focus, poți face zoom în videoclip, pentru a te concentra pe subiectul tău și a-i amplifica sunetele specifice.

Din fabrică HTC oferă un adaptor de la USB-C la jack de 3,5 mm, cu un convertor DAC încorporat, care oferă o performanță audio minunată și un grad înalt de compatibilitate cu celelalte căști și dispozitive.

Un asistent digital mai inteligent pentru tine

În interiorul noului HTC U11 poți găsi trei asistenți inteligenți devotați ție: HTC Sense Companion, Google Assistant, și Amazon Alexa. În China continentală, HTC U11 oferă și Baidu DuerOS. HTC Sense Companion este suficient de deștept încât să-și dea seama dacă ai întâlniri târziu spre seară, și îți va aminti să pui telefonul la încărcat când ai timp, sau să iei la tine o baterie externă. Îți va face telefonul să funcționeze la viteza optimă, sugerându-ți să ștergi fișierele nedorite și aplicațiile nefolosite pentru a elibera memoria. Îți va da de știre dacă e nevoie să te îmbraci pentru vreme rea, îți va urmări progresul de fitness față de obiectivele pe care ți le-ai propus, îți va recomanda restaurante tentante din zona ta la ora mesei, și multe altele.