Astfel, pe data de 23 ianuarie de la orele 13:00 Vălean va participa la dezbaterea publică “Future of Mobility“, la 14:00 va vorbi în deschiderea mesei rotunde cu tema “Clean Skies of Tomorrow“, iar la ora 15:30 va dezbate tema economiei circulare la masa rotundă “Circular Car Community Session“.

Comisarul european va avea, de asemenea, întâlniri bilaterale cu Elaine Chao, Secretarul de Stat al SUA pentru transport, miniștri și șefi de organizații mondiale.

Forumul Economic Mondial a ajuns anul acesta la cea de-a 50-a ediție

Davos este un eveniment global care reunește peste 3.000 de lideri mondiali, politicieni, oameni de afaceri și reprezentanți ai mass-media, veniți din toată lumea. Președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, președintele american Donald Trump, activista de mediu Greta Thunberg, cancelarul german Angela Markel sau Christine Lagarde, președinta Băncii Centrale Europene se vor afla la Davos în perioada 21-24 ianuarie.

Cine este Adina Vălean

Unul dintre cei mai influenți europarlamentari din actuala legislatură, Adina Vălean, care a fost acceptată pentru funcția de comisar european pe Transporturi de către Ursula von der Leyen, președintele ales al Comisiei Europene, este europarlamentar încă din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană. În aprilie, un studiu realizat de „VoteWatch Europe” a plasat-o pe locul patru în topul celor mai influenți europarlamentari din actuala legislatură.

Soția fostului lider liberal Crin Antonescu, Adina Vălean, a fost vicepreședinte al Parlamentului European. În 2009, europarlamentarul PNL a contribuit la diminuarea tarifelor pentru traficul de Internet în regim de roaming.

Adina Vălean este europarlamentar din 2007 În vârstă de 51 de ani, Adina Vălean este soția fostului președinte al PNL Crin Antonescu, cu care s-a căsătorit în septembrie 2009 la Bruxelles. Europarlamentarul PNL este președinte al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului European începând cu iulie 2019, din partea Grupului Partidului Popular European (PPE). Adina Vălean este membru al Parlamentului European din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană.