5 tipuri de smartwatch-uri care merita investiţia

Fitbit, Garmin, Apple, Samsung sau Huawei sunt unele dintre cele mai cunoscute branduri de ceasuri smart de bună calitate la nivel mondial:

  • Fitbit: este un pionier în domeniul gadgeturi-lor conectate, iar scopul său este de a utiliza tehnologia pentru a oferi „un stil de viață mai sănătos, mai activ și mai conștient”. Fitbit Sense, de exemplu, este un smartwatch de top, mai mult decât un fitness tracker;
  • Garmin înglobează tehnologie performanţă pentru o viață activă. Smartwatch-urile Garmin oferă posibilități multiple şi sunt ușor de înțeles și ușor de utilizat. Garmin Fenix 6x pro Solar este o adevărată bijuterie şi primul smartwatch cu încărcare solară; 
  • Apple primeşte jumătate din valoarea încasărilor de pe piaţa mondială de smartwatch-uri la nivel global. Apple Watch Series 5 este cel mai scump model al companiei şi cel mai bine vândut smartwatch la nivel global;
  • Samsung oferă smartwatch-uri cu display-uri extraordinare şi autonomie de 4-5 zile;
  • Smartwatch-urile Huawei P10 şi P20, însă şi celelalte modele, au diferite funcţionalităţi şi scurtături foarte utile. 

Pentru această vară, când toată lumea profită de soare şi apă, un astfel de ceas este un accesoriu interesant, dar şi folositor, la piscină, pe plajă, la terasă şi în interior. Pentru a le accesoriza potrivit, se recomandă curele din diferite materiale, care să complimenteze toate ţinutele.

De ce aleg oamenii smartwatch-uri

Un astfel de gadget dispune de mai multe funcţii. Spre exemplu un smartwatch Fitbit este un bun monitor pentru sănătate, dar poate fi util şi pentru o viaţă activă.

Majoritatea ceasurilor inteligente ajuta la monitorizarea sănătăţii, a calităţii somnului, încurajează activităţile sportive şi pot chiar comanda electronicele din casă. Cele mai utilizate funcţii ale lor sunt:

  • Funcţia de măsurare a oxigenului din sânge (SpO2) – poate fi utilă în depistarea Covid-19, boală care afectează în special plămânii provocând diminuarea oxigenului în sânge;
  • Funcţia de monitorizare cardiacă – bătăile inimii, pulsul şi funcţia EKG disponibile pe smartwatch-uri ajuta la o monitorizare permanentă a activităţii cardiace. Cu un simplu ceas la încheietura, ai cărui senzori preiau toate informaţiile şi le transmit într-o aplicaţie de pe telefon, se poate verifica sănătatea întregului corp;
  • Funcţia Sleep – este o opţiune prin care utilizatorii primesc o notă pentru calitatea somnului. Această evaluare este dată de mai multe aspecte corelate, precum: ritmul cardiac, momentele de agitaţie, trezirile şi etapele somnului;
  • Funcţia GPS – cu ajutorul acesteia sunt oferite informaţii privind locaţia utilizatorului. Pe lângă toate aceste aplicaţii foarte utile în ziua de astăzi, mai sunt disponibile şi altele, la fel de apreciate: Fitbit Pay, stocare muzica, numărare paşi, sincronizare wireless, notificări, Nu deranja sau funcţia de somn.

Ceasurile inteligente sunt special create pentru a fi rezistente la apă, aşa că pot fi de ajutor şi în cazul antrenamentelor de la sală, dar şi la piscină.

Cum se aleg curelele de smartwatch

Un alt aspect important în privinţa unui smartwatch este acela de a fi versatil, adică de a se preta mai multor evenimente, indiferent de locaţie sau de context. Din magazine se poate alege o curea Fitbit, Apple, Samsung, Garmin sau Huawei care să corespundă din punct de vedere al materialului său al culorii cu dorinţele clientului.

Curelele sunt de mai multe tipuri: din silicon, din metal, din oţel inoxidabil sau din piele. Pentru ceasurile Apple sunt disponibile chiar şi curele ceramice. În plus, pentru a se preta mai multor gusturi, momente din zi şi evenimente, culorile acestor curele sunt atât neutre, discrete, pretabile pentru birou, pentru întâlnirile de afaceri sau pentru evenimentele de seară, cât şi în nuanţe aprinse de: roz, verde, galben, albastru, perfecte pentru o vară plină de amintiri colorate.

Vânzătorii specializaţi recomandă purtarea de smartwatch-uri atât vara, cât şi în restul anotimpurilor, pentru o viaţă mai conectată la noutăţile din toată lumea.