Windows 8 este cea mai mare schimbare de la inventarea acestui sistem de operare până astăzi și după ce am văzut prezentarea oficială, parcă ne vine să-l credem pe Steve Ballmer care a spus că Windows 8 este cel mai riscant produs realizat vreodată de Microsoft, scrie presa străină la o zi după prezentarea ultimei versiuni de Windows.

Ultima mare schimbare produsă de Microsoft a fost acum 20 de ani, când s-a trecut de la DOS la Windows.

Windows XP a fost construit pe o structură împrumutată de Windows NT, care fusese realizat de fapt pentru servere. Windows Vista și Windows 7 nu au venit cu nimic nou în esență.

Spre deosebire de versiunile anterioare, Windows 8 folosește alt model de programare a aplicațiilor, bazat pe HTML 5, JavaScript, care sunt folosite pentru aplicații web.

Microsoft a fost acuzat până acum că a ignorat tendințele trasate de Apple odată cu intrarea pe piață a Ipad-ului. Adevărat sau nu, Windows 8 este marea mutare pe care Microsoft o face pe acest teren, arătând astfel că nu există decât două variante: te adaptezi sau mori.

<iframe src="https://www.youtube.com/embed/p92QfWOw88I" frameborder="0" height="390" width="640"></iframe>
De ieri până astăzi, prezentarea oficială a Windows 8 publicată pe canalul oficial al Microsoft de pe YouTube, a fost vizualizată de 1,7 milioane de ori.
Noul sistem de operare, care deocamdată poartă numele de cod Windows 8, ar urma să fie lansat pe piaţă în următoarele 18 luni.
Conform demonstraţiilor făcute de oficialii Microsoft, noul sistem de operare promite să ruleze pe o gamă largă de dispozitive hardware, de la tradiţionalele PC-uri la laptop-uri şi tablete informatice, utilizând atât comenzi touchscreen cât şi prin mouse şi tastatură.
Chiar dacă în continuare se vinde mai bine decât orice alt sistem de operare și încă deține supremația, există și voci și cifre care arată că viitorul Microsoft Windows nu arată prea bine.

Acum ceva timp, investitorul american Roger McNamee spunea că Microsoft Windows nu mai are unde să crească și, mai mult, Windows este pentru un Microsoft un business mort. Cineva a avut dreptate: Era Microsoft Windows a apus. Vezi cum arată cifrele Citește și Will Windows 8 Kill Microsoft?