Există câteva lucruri de care, ca în orice lucru pe care îl facem când gătim, trebuie să ținem cont, potrivit Tasteofhome.

Deși prăjelile sunt considerate un pericol pentru sănătate, cu greu putem renunța la chifteluțele calde sau la o porție de cartofi prăjiți. Dar nu toată lumea știe cum să prăjească anumite alimente ca la carte și nici nu se gândește la nuanțe, cum ar fi o tigaie adecvată sau temperatura optimă pentru prăjire.

Acestea sunt cele mai mari greșeli pe care le facem când prăjim:

Greșeala nr. 1: prăjirea la o temperatură prea ridicată

Pentru un pui prăjit perfect, asigurați-vă că uleiul este între 325 și 390o F. Orice temperatură mai mare îl va găti prea repede și îl va face uscat, sau chiar mai rău, se va arde pe exterior și va fi prea puțin gătit în interior.

Greșeala nr. 2: prăjirea la o temperatură prea scăzută

Fiți atenți la uleiul pus în tigaie! Temperatura nu poate fi nici prea scăzută. Rezultatul va fi un produs nefăcut. Cumpărați-vă un termometru de bucătărie, astfel încât să fiți siguri că temperatura la care prăjiți este corectă de fiecare dată.

Greșeala nr. 3: Folosirea uleiului greșit

Evitați uleiurile precum cele de avocado și de măsline, deoarece au un punct de fum scăzut. Uleiurile de arahide și canola au puncte de fum ridicate și arome neutre, astfel încât nu vor aroma prea mult orice prăjiți.

Greșeala nr. 4: prăjiți prea multe deodată

Nu trebuie să aglomerați tigaia. Orice lucru pe care îl prăjiți are nevoie de spațiu pentru a fi gătit corect.

Greșeala nr 5: Prăjirea unor bucăți prea mari

Un motiv-cheie pentru care cartofii prăjiți de la fast-food sunt atât de buni este că au dimensiunea perfectă. Așadar, tăierea cartofilor sau a altor alimente din tigaie în bucăți mai mici va face să se prăjească mai bine și mai repede.

Greșeala nr. 6: Nu ați obținut aluatul potrivit

Dacă aluatul gogoșilor sau al turtelor nu este corect, nici ce se află în interior nu va ieși bine. Adăugați condimente în făină și amestecați bine, astfel încât amestecul să fie cât mai aerisit.
Cu cât făina și condimentele sunt mai proaspete, cu atât mai bine.

Greșeala nr. 7: Folosiți uleiul rămas de la alte prăjeli

Nu mai refolosiți uleiul după ce ați terminat de prăjit. Utilizarea uleiului rămas face mâncarea mai grasă și distruge aroma.