‘Vrem să reducem spaţiul folosit de reţeaua de sucursale a băncii’, a declarat Paolo Gencarelli, şeful diviziei imobiliare a UniCredit. Numărul birourilor principale ale UniCredit va fi redus de la 160 la 75, prin renunţarea la contractele de închiriere şi vânzarea unor proprietăţi, a adăugat Gencarelli. UniCredit SpA a anunţat recent vânzarea unui pachet de acţiuni în valoare de 7,5 miliarde de euro pentru majorarea capitalului şi un nou plan strategic până în 2015, prin care UniCredit se va concentra pe activitatea de retail şi corporate banking, mai stabilă, în regiunile de bază precum Italia, Austria, Germania, Polonia, Turcia, Rusia şi Cehia, pentru ca banca să fie protejată de volatilitatea de pe pieţe şi să-şi stabilizeze profitul. UniCredit are ca obiectiv concedierea a 6.150 de angajaţi până în 2015 şi renunţarea la activele din statele care nu sunt de importanţă strategică pentru banca italiană.

UniCredit este în negocieri pentru vânzarea sediului central din Hamburg şi a unor clădiri deţinute la Roma. În Milano, sediul central al băncii, sunt anulate contractele de închiriere pentru spaţii de birouri deoarece UniCredit se pregăteşte să se mute într-un sediu nou în 2013, a anunţat Gencarelli.

În Viena, cei 4.000 de angajaţi ai UniCredit vor fi mutaţi într-o singură locaţie, în suburbii. Decizii similare sunt prevăzute pentru angajaţii din Zagreb, Sofia, Bucureşti, Moscova şi Praga, a explicat Gencarelli.

UniCredit reduce şi numărul sucursalelor de retail şi realocă spaţiile de birouri pentru a realiza economii suplimentare de 50 milioane de euro anual.

UniCredit îşi va investi în Italia toate resursele provenite din planificata majorare a capitalului de 10,1 miliarde de dolari, a afirmat marţi Federico Ghizzoni, directorul general al celei mai mare bănci din Italia.

UniCredit Group este cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est şi unul dintre cele mai mari din Europa. Divizia din România, UniCredit Ţiriac Bank, a obţinut un profit net de 122 milioane de lei în primele nouă luni din 2011, în scădere cu 43% faţă de perioada similară a anului 2010.

Te-ar putea interesa și: