„Marea majoritate a antreprenorilor gândesc în felul acesta, că nu aşteaptă milă sau pomană de la stat, însă în momentul în care se produce un shut-down al activităţii economice printr-o ordonanţă militară şi ţi se interzice efectiv să-ţi desfăşori activitatea, pentru că distanţarea socială salvează vieţi, în momentul acela e normal, cel puţin aşa gândesc eu, este normal ca statul român să vină cu un pachet de măsuri. Noi, mediul de afaceri, să ştiţi că l-am aşteptat. Şi cred că cea mai mare măsură pe care au luat-o în această perioadă a fost să susţină acest şomaj tehnic, pentru că existau extrem de mulţi antreprenori care nu ar fi avut posibilitatea, financiar vorbind, să susţină indemnizaţia de şomaj tehnic”, a spus Cristina Chiriac, în cadrul videoconferinţei ‘Antreprenoriat fără gen’.

Pandemia a generat reacţii în lanţ

Ea a afirmat că pandemia a generat reacţii în lanţ şi chiar dacă o firmă a luat toate măsurile, scăderea consumului atât de drastic în prima lună a afectat un segment extrem de larg al antreprenorilor şi chiar şi companii care aveau un grad de digitalizare destul de mare s-au confruntat cu scăderea cifrei de afaceri.

De asemenea, Cristina Chiriac a menţionat că în Bucureşti şi Ilfov sunt 270.000 de companii care nu au în acest moment acces la finanţare, companii care prin crearea unor locuri de muncă ar putea să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat. În opinia sa, există un demers public pentru a se găsi o soluţie astfel încât inechităţile antreprenoriale să se diminueze.