Potrivit ministrului, spirtul este de mare ajutor în lupta cu virusul uciaș, însă nu înlocuiește igiena. Totuși, apa și săpunul sunt cele care stau la baza unei igiene corecte.

„Ajută, și studiile de afară ne arată că tot ce înseamnă dezinfectanți pe bază de alcool de 70% sau pe bază de clor pot ucide într-un minut tot ce înseamnă virus sau coronavirus.

Rămâne ca aceste lucruri să ne intre în reflex în fiecare zi, dar nici acest alcool de 70% și nicio soluție bazată pe clor nu înlocuiesc spălatul cu apa și săpunul”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Distanțarea socială, singura soluție

Nelu Tătaru atrage atenția că cel mai important factor care stă la baza protejării de coronavirus este distanțarea socială.

„Nu înlocuiește igiena, nu înlocuiește obiceiul de a strănuta într-o batistă sau în cot, nu înlocuiește păstrarea unei distanțe dacă suntem răciți. OMS spune că trebuie să menținem o distanță socială recomandată de 1.80 metri.

O păstrăm cât mai mare dacă vreți, să ne înțelegem. Momentul este cel în care ne-am însușit măcar conceptul de distanțare socială este un mare lucru”, a adăugat Tătaru.