Victor Ponta a spus ce se va întâmpla cu banii românilor! Fostul premier și actual consilier pe probleme politice pentru Marcel Ciolacu a vorbit despre digitalizarea ANAF. Un alt subiect abordat a fost taxele ce ar urma să fie introduse anul viitor pentru unele companii.

Victor Ponta a spus ce se întâmplă cu banii românilor în 2024

În primul rând, Ponta a vorbit despre viitoarele reguli fiscale ce urmează să se aplice anul viitor. Totodată, a susținut că abia din 2025 România va avea parte de creștere economică.

În opinia fostului premier, 2024 va fi un an dificil. Țara noastră se confruntă deja cu o criză, susține el. Acest lucru ar fi vizibil în inflație și în lipsa de resurse umane și leadership.

„Mie mi se pare că de la Ministerul de Finanțe este gândirea așa: sunt unii care plătesc, să mai punem niște bice pe ei. Ăia care nu plătesc nu pățesc nimic. Ăia care plătesc o să treacă în partea cealaltă. Aici e realitatea economică ce nu ține neapărat de decizii funcționărești.

Digitalizarea ANAF, nu mai cred așa ceva. Se întâmplă ceva ilegal. Am trimis mail oficial, am primit o hârtie, apoi mail, în care să spun că susțin mail-ul. După nu m-a mai căutat nimeni. Vorbim de 2 milioane de e-facturi procesate pe zi, nu ai cum. Numai câți bani am băgat în digitalizarea sistemului de justiție. 2024 va fi un an dificil. Criza este deja, se simte în inflație, se simte în criza de resurse umane, în criza de leadership”, a declarat Victor Ponta, conform România TV.

România va trece prin mai multe schimbări din 2025

Chiar și așa, Victor Ponta a spus că este optimist. Acesta a susținut că România va trece prin mai multe schimbări din 2025. În opinia fostului premier, țara noastră nu mai poate rămâne cu 41 de județe și 400 de secretari de stat. Astfel, vor urma mai multe reforme. Totodată, acesta a spus și că România s-ar confrunta cu o criză de forță de muncă.

„E și un lucru bun, sunt optimist. În 2025, oricine ar fi la putere, o să zică „Hai gata că am trecut de alegeri”. Nu mai putem să rămânem cu 41 de județe, nu mai putem să rămânem cu 400 de secretari de stat. Din 2025 vin reformele. Fuseseră începute în 2013-2014, reforma administrativă, reforma fiscală. 556 de modificări s-au făcut pe acea reformă fiscală. Codul ăsta fiscal nu îl mai schimbă nimeni. Poate vine chiar Marcel Ciolacu, dacă mai e el în 2025, și spune „Abrogăm aceste modificări”.

Aia e adevărata reformă fiscală. România, ca și Europa, suferă foarte mult de forță de muncă. Simion, care nu e prost deloc, e populist. Giorgia Melloni, care spunea că va lupta cu imigrația, a primit cei mai mulți imigranți. Marea noastră problemă, reforma instituțională, a venit „generalul Iarnă”, așa îi spun eu lui Iohannis, a înghețat tot. Nu s-a mișcat nimic în țară. Din 2025 trebuie, că nu se mai poate. Ciolacu a oprit căderea, a pus-o pe plat așa. 85 de miliarde deficit, probabil va fi mai mult”, a conchis Ponta, potrivit sursei menționate.

Fostul premierul a vorbit și despre pensiile și salariile românilor

Ulterior, acesta a vorbit și despre banii românilor. Astfel, a dat asigurări că „se vor da” pensiile și salariile pentru profesori. În ciuda întârzierilor, Ponta a subliniat că nu există motive de îngrijorări.

Fostul premier a conchis prin a spune că va urmări și va susține pe cel care, în opinia lui, are soluțiile economice pentru 2025.

„Sunt convins că se vor da și pensiile, și salariile la profesori. Se vor da, și la judecători. S-au strâns niște întârzieri în domeniile astea. Vor fi bani de pensii, salarii. Sper să se plătească și furnizorii, și constructorii. Sper să se plătească și pensiile, și salariile și facturile la firmele mai mici, că firmele mai mari se descurcă. Eu o să urmăresc și o să susțin pe cel care cred eu că are soluțiile economice pentru 2025”, a completat el.