Accenture este una dintre cele mai mari firme de consultanță din lume. Ea lucreaza cu unele dintre cele mai mari companii energetice de pe mapamond, inclusiv Baker Hughes și British Petroleum.

Pierre Nanterme, CEO Accenture a spus:

"Eu cred că aceste mari organizații din energie, petrol și gaze privesc cu atenţie situaţia petrolului. A fost foarte volatilă în ultimele săptămâni. Clienții noștri și aceste companii așteaptă un pic pentru a înțelege dacă va fi o anumită formă de stabilizare. Iar atunci când există o forma de stabilizare a preţurilor, puteți începe să puneţi în aplicare strategia. Deci aş privi situaţia în acest moment cu precauţie, nicidecum panică."

Prețurile petrolului şi-au continuat plimbarea lor sălbatică, mai ales într-o direcție descendentă.

Pierre Nanterne continuă: "Monitorizăm atent mediul macroeconomic după căderea prețului petrolului la nivel mondial din Iunie anul trecut. Aceasta ar putea stimula creșterea economică a economiei globale sau, din contră, ar putea crea un mediu mai dificil pentru companiile din sectorul energetic și cu siguranță să contribuie la o mai mare incertitudine și volatilitate pe piaţă."

Compania Baker Hughes a anunţat reducerea instalaţiilor de foraj, precum şi reduceri de personal. Joia trecută gigantul serviciilor petroliere Schlumberger a nunţat de asemenea că renunţă la o serie de locuri de muncă.

Şi gigantul minier australian BHP a anunțat că va închide 40% din sonde de petrol de şist din SUA pe parcursul anului viitor.