”În cel mai scurt timp o să venim cu impozitarea pensiilor speciale. Nu o să poată să fie atacată la CCR, modificăm Codul Fiscal. Nu este posibil să ai pensia mai mare decât salariul.”, a declarat Marcel Ciolacu vineri seara la Realitatea Plus. El s-a declarat nemulțumit și de OUG prin care românii sunt pot fi păsuiți de plata ratelor la bănci. Social-democrații amenință că vor modifica OUG în Parlament.

”Vrem să schimbăm prevederile din OUG referitoare la păsuirea ratelor la bănci. Nu vrem dobândă la dobândă. Sunt niște OUG care nu au fost trimise la Monitorul Oficial. Este singurul guvern care trimite după 3-4 zile Ordonanțele la Monitor. Parlamentul lucrează, e obligație constituțională.”, a adăugat președintele Camerei Deputaților.

După ce Ludovic Orban a anunțat că va chema la consultări liderii partidelor parlamentare pentru a decide ce se întâmplă cu alegerile locale, Ciolacu este de părere că un astfel de scrutin nu trebuie organizat prea curând. ”După ce societatea revine la normal și nu mai este niciun pericol pentru populație, atunci trebuie organizate. Se poate prelungi mandatul actual al aleșilor localei, este o prevedere în noul Cod Administrativ, pentru că noi, în comparație cu alții, am fost prevăzători.”, a punctat șeful PSD.