O banană asigură aproximativ 9% din necesarul zilnic de potasiu și trei grame de fibre. De asemenea, conține vitaminele B6 și C și este o sursă excelentă de carbohidrați. Cu doar 100 de calorii, putem spune că bananele sunt gustarea perfectă cu conținut scăzut de calorii.

Obținem mai mult potasiu

O banană pe zi vine cu multe beneficii, dieteticianul Amanda A. Kostro Miller explicând că unul dintre aceste beneficii se deosebește clar: „Veți obține o creștere zilnică a cantității de potasiu. Potasiul este un nutrient pe care îl obținem din alimentele pe care le consumăm.

Organismul nostru folosește potasiu pentru reglarea fluidelor, a tensiunii arteriale și ritmului cardiac”.

Iată cea mai importantă schimbare pe care o veți observa dacă mâncați zilnic o banană, potrivit Parade.

Reduce balonarea

Balonarea este o problemă uriașă pentru mulți oameni. E greu de crezut că o banană zilnică ar putea schimba ceva, dar se pare că atunci când mâncăm o banană la micul dejun, în fiecare zi, până la sfârșitul săptămânii, vom observa că nu mai suntem atât de balonați. Explicația este foarte simplă: bananele conțin fibre și prebiotice, renumite că aduc beneficii pentru sănătatea intestinală și digestie.

Aduce mai multă energie

O dietă echilibrată include consumul unei banane în fiecare zi, iar experții cred că în mod sigur ne vom simți mai puțin obosiți.

„Veți avea mai multă energie, deoarece bananele au trei zaharuri naturale – zaharoză, fructoză și glucoză – oferindu-vă o sursă de energie fără grăsimi și colesterol”, spune nutriționista Amanda A. Kostro Miller.

În plus, spre deosebire de dulciurile procesate, zaharurile din banane au multe vitamine și minerale.

Reduce pofta de dulciuri

Oricine știe că zahărul dă dependență și, pe măsură ce mănânci dulciuri, ai mânca și mai multe. O banană în fiecare zi poate tăia această poftă de dulciuri. Probabil pentru că banana, atunci când este asociată cu o sursă de proteine, cum ar fi iaurtul simplu sau un ou fiert, stabilizează zahărul din sânge și astfel reduce pofta de zahăr.

Poate ajuta la pierderea în greutate

Adăugarea unei banane în dieta zilnică s-ar putea dovedi a fi o modalitate sănătoasă de a pierde în greutate.

„Veți pierde în greutate, deoarece alimentele bogate în fibre vă fac să vă simțiți plin mai mult timp, ceea ce înseamnă că veți consuma mai puține calorii”, spune antrenorul personal Nancy Feinstein.

Cu alte cuvinte, o banană în locul unei gustări pline de zaharuri procesate și grăsimi nesănătoase este o mișcare înțeleaptă dacă vrem să slăbim.

Beneficii pentru inimă

Mâncați o banană în fiecare zi dacă vreți o modalitate naturală de a vă reduce riscul de boli cardiovasculare!

Potasiul din banane poate reduce riscul de boli de inimă. „Oamenii care iau potasiu au un risc cu până la 27% mai mic de a avea boli de inimă”, spune nutriționista.