Câte banane ar trebui să mâncăm zilnic?

În primul rând, trebuie spus că bananele sunt foarte hrănitoare. Pe cât de delicioase, pe atât sunt de de convenabile, dar valoarea lor nutritivă este cea care le face fie atât de apreciate. Sunt o sursă bună de nutrienți esențiali, inclusiv mangan, potasiu și vitaminele C și B6, potrivit Healthline.

O banană proaspătă de mărime medie (118 grame) oferă următorii nutrienți:

Calorii: 105
Carbohidrați: 27 grame
Fibre: 3 grame
Grăsimi: 0,3 grame
Proteine: 1 gram
Vitamina C: 17% din valoarea zilnică
Vitamina B6: 22% din valoarea zilnică
Potasiu: 12% din valoarea zilnică
Mangan: 16% din valoarea zilnică
Magneziu: 8% din valoarea zilnică

Pot reduce stresul, inflamația și riscul de boli cronice

Bananele conțin, de asemenea, diverși compuși vegetali care pot reduce stresul, inflamația și riscul de boli cronice.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă să consumăm cel puțin cinci porții de fructe și legume pe zi. Adăugarea bananelor în alimentație este o modalitate excelentă de a crește aportul de fructe și de a ajuta la o mai bună sănătate a organismului.

Sărace în proteine ​​și grăsimi

Marea majoritate a caloriilor din banane provine din carbohidrați. Ele oferă însă cantități neglijabile de proteine ​​și grăsimi. De fapt, proteinele și grăsimile combinate reprezintă mai puțin de 8% din conținutul total de calorii al unei banane Dacă o banană este gustarea pe care o preferați, luați în considerare asocierea ei cu o sursă de grăsimi și proteine ​​sănătoase, cum ar fi untul de arahide, o mână de nuci sau un ou fiert, pentru a o face mai echilibrată din punct de vedere nutrițional.

Câte banane ar trebui să măncăm

Echilibrul și varietatea sunt caracteristicile unei alimentații sănătoase. Corpul nostru este un sistem complex, care necesită multe tipuri de nutrienți pentru a funcționa corect. Cea mai bună modalitate de a ne asigura că obținem tot ce are nevoie corpul nsotru este să mâncăm un sortiment de alimente din fiecare grupă de alimente.

Nu există un număr speifiic de banane care să le facă automat bune sau rele. Depinde doar de nevoile de calorii și nutrienți ale fiecărui organism. De aceea, una sau două banane pe zi ar fi probabil considerate un aport moderat pentru majoritatea oamenilor sănătoși.