Ce se întâmplă cu construcția stadionului Dinamo

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă că deciziile luate de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, au făcut imposibilă construcția noului stadion Dinamo.

„Deciziile primarului fac imposibilă construcţia noii arene. Blocarea construcţiei stadionului Dinamo nu este doar despre răul făcut suporterilor unei echipe de tradiţie. Este vorba despre un rău făcut tuturor bucureştenilor, care au dreptul să facă sport şi să se bucure de sportul rege. Este pur şi simplu absurd ca Nicuşor Dan să blocheze acest proiect, aşteptat de ani de zile de foarte mulţi români”, a scris Burduja pe Facebook.

Infrastructura cultural-sportivă a Bucureștiului este deficitară

Conform afirmațiilor sale, dezvoltarea infrastructurii sportive și de spectacole în București este deficitară, iar primarii din ultimii 8 ani nu au întreprins nimic pentru a remedia această situație. Sebastian Burduja a precizat că, în eventualitatea în care va fi ales primar al Capitalei, PMB va prelua bazele sportive, va elabora programe integrate de educație pentru sănătate și nutriție în școli și licee, va construi o sală polivalentă modernă pentru evenimente sportive și culturale majore și va susține financiar sportul școlar.

„Nu avem o Sală Polivalentă modernă, stadioanele sunt puţine, bazele sportive sunt în paragină. Ce face Primăria Generală? Ce ştie mai bine: blochează. Blochează noul Stadion Dinamo! În toate sectoarele din Bucureşti sunt proiecte blocate, absolut necesare. Vreau să facem mai multe pentru sportul bucureştean: preluarea bazelor sportive sub administrarea PMB pentru o mai bună coordonare şi dezvoltarea unor programe integrate de educaţie pentru sănătate şi nutriţie în şcoli şi licee; construirea unei săli polivalente moderne pentru evenimente sportive şi culturale de anvergură; finanţarea sportului şcolar. Aceste lucruri eu le voi face cu sufletul, ca primar general”, a mai scris liberalul.

S-au aprobat indicatorii tehnico-economici

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru noua arenă multifuncțională Dinamo. Aceasta va cuprinde un stadion modern, cu o capacitate de 25.059 locuri și acreditare UEFA de nivelul 4. În plus, va include săli pentru diverse discipline sportive, un spațiu expozițional destinat evenimentelor culturale și expozițiilor temporare, precum și un muzeu care va găzdui trofeele clubului.

De asemenea, în cadrul Complexului Sportiv va fi amenajat un heliport dedicat serviciului Spitalului Clinic de Urgență Floreasca. Suprafața totală desfășurată a arenei este de 66.716 metri pătrați, iar durata estimată a execuției este de 25 de luni. Valoarea totală a investiției este estimată la suma de 854.573.000 de lei, din care 827.893.000 de lei sunt finanțați de Ministerul Dezvoltării și 26.680.000 de lei sunt finanțați de Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul Clubului Sportiv Dinamo București.

La finalul lunii curente, Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, va lansa licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru noua arenă. Aceasta reprezintă a doua cea mai mare investiție a Guvernului PSD-PNL în Sectorul 2, după investiția de peste 500 de milioane de euro realizată la Institutul Clinic Fundeni.

În plus, în afara susținerii totale pentru construirea noii arene Dinamo, candidatul comun PNL-PSD la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, promite construirea a trei săli multifuncționale de sport destinate copiilor, precum și un bazin de înot.