Despre Dan Negru se fac adesea glume între colegii de breaslă, deja devenite virale, că ar fi cel mai zgârcit om din media. De-a lungul vremii s-au tot vehihulat sume de bani pe care Negru le-ar primi lună de lună de la Antena1. Acesta a dat și o replică atunci când s-a regăsit într-un top al celor mai bine plătiți oameni de televiziune din România, pe locul doi, după Andreea Esca.

„A apărut azi un alt clasament al salariilor în televiziune și m-am văzut pe locul doi după Esca…???. NU! Nu iau 135 mii de euro/sezon, după cum sunt sigur că nici Esca nu ia milionu pe an pe „fluturaș”. Dar dacă e atâta interes înseamnă ca o să fie cool ziua in care o să-mi arăt ”fluturașul” de Revelion” , a scris Dan Negru, într-o postare pe Facebook.

„Totuși, într-una dintre cele mai sărace piețe de publicitate din Europa, cum e cea din România, sunt oameni care apar la televizor pe un salariu comparativ cu cel al lui Richard Quest de la CNN. Richard Quest în America, pe o piață de publicitate de vreo 200 miliarde și ai noștri aici, pe una de nici juma de miliard… Quest are una bună despre bani: „Dacă vrei să ştii ce părere are Dumnezeu despre bani, uită-te la ce fel de oameni îi dă” ???” , a mai transmis Dan Negru.

Suma vehihulată în presă despre salariul lui Dan Negru se ridică la 100.000 de euro pe sezon, însă anumite surse ridică ștacheta și mai sus, la 135 000 de euro.

Dan Negru este unul dintre oamenii cu cea mai longevivă carieră în televiziune. Negru este singurul moderator de televiziune din toată Europa care a prezentat pentru 18 ani consecutiv Revelioane televizate, fiind lider de audiență an de an.

Dan Negru este căsătorit cu un medic stomatolog, împreună cu care are doi copii. Acesta s-a născut în 1971, la Timișoara. Probabil nu știați că Dan Negru a absolvit două facultăți, respectiv Facultatea de Drept și Facultatea de Jurnalism. Acesta și-a început carira în orașul natal, la Radio Timișoara. O perioadă Negru a lucrat la TVR din 1994, iar din anul 2000 acesta s-a angajat la Antena 1. Dan Negru prezintă show-uri de televiziune de succes atât în România cât și în Republica Moldova. În 2010 a Negru a lansat o carte cu titlul „Amintiri în alb-negru”. Prezentatorul de telviziune nu a apărut niciodată într-o reclamă comercială deoarece a refuzat asocierea cu orice produs. Stilul său de a prezenta și de a modera emisiuni a fost remarcat de toată lumea. Puțini știu însă că Negru a preluat stilul de a se mișca pe platoruile de televiziune de la un prezentator tv din Italia, precum chiar acesta a declarat în urmă cu mai mult timp.