Pe de o parte managerii încep să descopere beneficiile, iar pe de alta, furnizorii locali dezvoltă oferte tot mai interesante. Spre exemplu, System Innovation România şi UiPath au semnat un parteneriat pentru integrarea de roboţi software în proiectele de optimizare a proceselor de business, livrate pe piaţa locală şi internaţională. System Innovation România va combina experienţa de zece ani în implementarea soluţiilor ERP SAP şi QlikView cu tehnologia Robotic Process Automation (RPA) de ultima generaţie dezvoltată de UiPath. Compania a creat o linie nouă de business care se va ocupa exclusiv de managementul şi automatizarea proceselor, indiferent de sistemele informatice  utilizate de client. System Innovation România şi UiPath vor ajuta astfel companiile să deruleze procese şi fluxuri de lucru cât mai fluente şi eficiente, cu minimă intervenţie umană.
Pentru mai multe detalii accesati https://www.sysinconsult.ro/rpa-robotic-process-automation/

Cum vă poate ajuta un robot software?

Roboţii software susţin angajaţii în atingerea unui nivel ridicat de productivitate, prin preluarea sarcinilor repetitive, lipsite de valoare adăugată. Practic, roboţii software pot executa aceste sarcini  24/ 7, fără erori, rapid și în siguranță.  System Innovation Romania foloseşte roboţii software pentru:

Automatizări de task-uri în SAP (deschidere şi închidere cazuri, completare de formulare, copiere date între SAP şi alte aplicaţii, data mining, comparare date, identificare excepţii în procese etc)
Automatizări în prelucrarea fişierelor Excel (citire şi scriere date, sortări şi eliminare date duplicat, preluare date din Excel în alte formulare etc)
Automatizări în preluarea ,completarea si prelucrarea formularelor web, testări etc.

Tehnologia RPA poate gestiona orice proces de business care implică volume mari de date şi reguli repetitive, de la extragerea şi prelucrarea unor seturi de date din diverse documente, transfer fișiere și foldere în locații diferite,  citiri şi scrieri în/din baze de date sau aplicaţii etc. Un robot software poate să automatizeze de exemplu obţinerea rapoartelor lunare de activitate, introducerea de facturi şi comenzi, prelucrarea cererilor de concediu sau a unor formulare completate de clienţi.

 

Cele mai uzuale scenarii ale utilizării roboţilor software sunt în domeniile financiar-contabil (procesare de plăţi şi facturi, completări de registre, preluări din baze de date) gestiune resurse umane (pontaj, salarizare, procesare date angajaţi) şi Logistică (inventar, procesare comenzi). Aplicabilitatea este însă mult mai largă, în orice domeniu unde fluxurile de lucru sunt repetitive, implică un volum mare de date şi respectă anumite şabloane, fără a avea însă un nivel ridicat de complexitate. De asemenea, utilizarea roboţilor software este recomandabilă şi companiilor cu aplicaţii multiple, pe tehnologii diferite, unde o integrare prin dezvoltare de conectori generează costuri ridicate, iar timpii de procesare a datelor sunt mari.

    “Forţa de muncă este din ce în ce mai scumpă şi mai greu de găsit. Prin urmare, companiile au nevoie de un instrument inteligent care să reducă  volumul de muncă brută şi sarcinile repetitive. Acestea blochează creativitatea angajaţilor şi le afectează productivitatea. Obiectivul nostru este să transferăm aceste sarcini către un sistem RPA şi să eliminăm intervenţia manuală. În acest sens, vom construi pachete de soluţii bazate atât pe tehnologiile UiPath cât şi pe produse proprii, integrând astfel  toate sistemele informatice dintr-o companie. Expertiza de 10 ani în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software de business ne va ajuta să livrăm clienţilor noştri proiectele de automatizare RPA, complementare celor care sunt deja în portofoliul nostru,” afirmă Ciprian Condur, Managing Partner, System Innovation România.

Ce beneficii aduc roboţii software?

Caştigurile aduse de utilizarea robotilor software sunt usor de intuit. Sarcinile gestionate cu ajutorul tehnologiei RPA vor fi lipsite de erori, executate rapid: secunde în loc de minute. Roboţii software sunt programati sa respecte un set de reguli şi să execute o activitate 24 de ore pe zi. Astfel, costul poate fi cu până 80% mai mic, ceea ce face ca amortizarea investiţiei să fie foarte rapidă.

“RPA redefinește mediul de afaceri prin impactul masiv asupra productivității, eficienței, nivelului de satisfacție al clienților, dar și al angajaților. Roboţii software pot prelua executarea sarcinilor repetitive, pe care le execută 24 de ore / zi, 7 zile / săptămână, eliminând erorile umane, rapid și în siguranță. Concomitent, colectează date și le pun la dispoziția celor ce supervizează proiectul de automatizare dintr-o organizație.  RPA este agnostic, având aplicabilitate în orice industrie, iar parteneriatul cu System Information România dovedește că piața noastră este de asemenea pregătită pentru revoluția digitală globală,” afirmă Răzvan Atim, Head of CEE and Russia, UiPath.

Conform celor mai recente prognoze, piaţa globală de Robotic Process Automation va atinge  o valoare de 5.1 miliarde USD în 2025, cu o creştere anuală de cca 30%. Evoluţia este favorizată de creşterea gradului de automatizare industrială şi a adopţiei largi a IoT-Internet of Things.

Pentru mai multe detalii despre integrarea soluţiilor ERP SAP şi QlikView cu tehnologia Robotic Process Automation (RPA) de la UiPath accesaţi https://www.sysinconsult.ro/rpa-robotic-process-automation/ sau contactaţi-ne la office@sysinconsult.ro