Ce măsuri vor fi relaxate în mai puțin de o săptămână?

Prefectul Capitalei a fost întrebat dacă elevii vor putea participa la festivitățile de absolvire. Astfel, Alin Stoica a explica că acestea se vor desfășura cu siguranță.

Totuși, potrivit declarației respective, condițiile de relaxare vor fi stabilite după ședința de mâine, 26 mai, a Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Explicația oferită de Alin Stoica

Potrivit celor spuse de Alin Stoica, „vor fi permise mici petreceri, cu un număr limitat de oameni, și în spații închise și în spații deschise”, după ce restricțiile vor fi relaxate de la 1 iunie.

„La festivitățile de absolvire, probabil că da, vor putea participa, însă vom avea o claritate mai mare mâine, după ce Comitetul Național pentru Situații de urgență va decide care vor fi condițiile în care se vor desfășura diferite activități de la 1 iunie.

Cu siguranță vor exista aceste festivități, e un moment important. Condițiile efective le vom afla după ședința de mâine. O să fie o festivitate de absolvire organizată în așa fel încât să participe toți elevii, dar organizată în așa fel încât să nu se depășească un anumit număr.

Din informațiile pe care le-am avut de la ultimul Comitet pentru Situații de Urgență, vor fi permise mici petreceri, cu un număr limitat de oameni, și în spații închise și în spații deschise, după 1 iunie. Vom vedea dacă se va menține această propunere.

Ne așteptăm, în urma ședinței de ieri, pe care am avut-o cu prim ministrul și cu ministrul de Interne, la măsuri ceva mai relaxate de la 1 iunie. Vom vedea dacă se va menține această propunere și după ziua miercuri și dacă va fi inclusă în hotărârea de Guvern care să și permită organizarea acestor petreceri.

Numărul prevăzut este posibil să acopere o clasă. Cu siguranță fiecare clasă da, dar petreceri la care să participe tot anul, nu știu dacă vor putea fi permise”, a declarat Alin Stoica la Antena 3.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea