Elevii nu vor avea parte de banchet anul acesta. Alin Stoica: Se pot organiza alte evenimente

Tristețe mari pentru elevi după ultimele declarații ale prefectului Capitalei. El spune că aceștia nu vor mai putea organiza banchetul de final de an. Totuși, Alin Stoica a venit cu noi idei despre ceea ce ar putea să se organizeze. El spune că, deși un banchet clasic nu se poate organiza, se poate apela la un eveniment cultural sau chiar la un concert.

„Elevii nu pot organiza banchet. Dar se pot organiza evenimente de tip cultural, eventual un concert cu o formație la modă. Dar nu un banchet clasic.”, spune acesta.

Situația s-ar putea schimba după 1 iunie

Prefectul Capitalei a mai spus că, pentru moment, se vor aplica aceste reguli dar că acestea se pot schimba de la 1 iunie. El a mai spus că lucrurile s-ar putea schimba în bine.

”În acest moment pe aceste reguli, dar să sperăm că de la 1 iunie vor arăta mai bine. Poate o să putem face evenimente de acest tip”, a spus Alin Stoica.

De miercuri, toți elevii merg la școală

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că, începând de miercuri, toți elevii din Capitală vor reveni în școli. Astfel, școlile pot organiza cursuri fizic, pentru toată lumea. În ceea ce privește purtarea măștii la o distanță de 50 de metri de școală, prefectul a subliniat că rămâne obligatorie.

”Având în vedere că trendul este descendent în continuare, am rămas sub 1 la mie, toți elevii pot participa fizic la ore în școli, începând de mâine. Evident, acolo unde lucrurile sunt diferite, din motive de infrastructură sau alte motive, școlile pot lua decizia de a rămâne în online dacă doresc, iar noi vom primi acele cereri. Dar, de mâine, toți elevii se vor putea întoarce la școală”, a anunțat Alin Stoica.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea