Aceast nou mod de a atrage clienți în showroom-uri cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar nu arată altceva decât disperarea dealerilor autohtoni de a găsi cumpărători prin orice mijloace. Fără doar și poate, sunt puțini părinții care se gândesc la început de septembrie să cumpere o mașină în special pentru că prichindelul trebuie dus la școală. La fel de puțini sunt probabil și studenții care, în goana după găsirea unui loc de cazare la un cămin, sunt dispuși să achiziționeze o mașină în această perioadă doar din cauza reducerii „de până la 10% la modelele selectate”.
Cu toate acestea, Porsche Inter Auto (PIA) anunță că oferta recomandată părinților include Volkswagen Jetta, cu prețuri începând de la 13.647 Euro, cu toate taxele incluse (TTI), Skoda Octavia Drive Plus care poate fi achiziționată cu 10.960 Euro TTI, sau noul Audi Q3, pentru care discountul prin promoția ”Back to school” este de 10%. Cumulând și valoarea tichetelor REMAT, preturile pentru acest model vor pleca de la 24.828 Euro, TTI. De asemenea, o variantă pentru familii este și modelul SEAT Ibiza ST Reference, un Break al cărui preț pornește de la 8.644 Euro, cu toate taxele, reducerile din promoție și REMAT incluse.
În cadrul aceleiași promoții studenții sunt „premiați” cu un preț pornind de la 6.148 Euro pentru cel mai nou model Skoda – Citigo, ceea ce presupune un avantaj client de 3.510 Euro, și cu un preț de 6.540 Euro pentru modelul Volkswagen up!, adică un discount total de 3.054 Euro. Nici modelele SEAT – Ibiza și Leon, aflate printre preferințele tinerilor studenți, nu sunt mai prejos, având de asemenea discount-uri de peste 3000 Euro în condițiile ofertei ”Back to School” și a cumulării tichetelor REMAT.
„Ne-am gândit să inversăm regula și să acordăm premiile chiar de la începutul anului școlar”, spune Dana Cortina, director general Porsche Inter Auto România. „Vedetele promoției pentru studenți sunt Volkswagen up! și Skoda Citigo care, dacă sunt achiziționate prin programul REMAT, vin cu un avantaj client de peste 3.000 de Euro, dar avem și o gamă potrivită pentru părinți sau familii, cu reduceri substanțiale. În plus, pentru un «demaraj» bun în noul an de școală, oferim cumpărătorilor prin această promoție și bonuri de carburant cadou”, adaugă Dana Cortina.
Deși oferta pare cât se poate de atractivă, nu trebuie omise câteva elemente extrem de importante: prețurile includ atât reducerea de 4% prin promoția de început de an școlar, cât și valoarea a trei tichete REMAT, o reducere suplimentară pentru achiziționare prin credit de la Porsche Bank și tichetele de carburant cadou, în valoare de 750 de lei.
Conform dealerului, promoția este valabilă în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2012 în dealership-urile Porsche Inter Auto România din București: Porsche București Nord, Porsche București Aviației, Porsche București Vest 1 și Vest 2. În anunțul PIA nu se menționează, ciudat, dacă eventualii clienți trebuie să prezinte carnetul de note, foaia matricolă sau adeverința de admitere la facultate atunci când li se eliberează factura pentru vehiculul achiziționat.