Om de afaceri, Dănuţ Andruşcă are 49 de ani, este din Vânători – Neamţ şi a intrat în politică în 2012. A absolvit Liceul “Ştefan cel Mare” din Târgu Neamţ şi Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. După 1990 şi-a deschis prima afacere şi câţiva ani mai târziu a cumpărat o societate specializată în producerea şi comercializarea articolelor tehnice din cauciuc.  În 2012 a intrat în politică şi a devenit consilier în Ministerul Economiei, de unde a fost desemnat director general la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin, care producea apă grea pentru răcirea reactoarelor nucleare de la Cernavodă.

În 2016 a candidat pentru un fotoliu de deputat la Neamţ, fiind vicepreşedinte al Comisiei pentru Industrii şi Servicii şi reprezentat în comisia parlamentară de anchetă a Camereie Deputaţilor şi Senatului privind Activitatea Autorităţii Naţionale de Regmenemtare în domendiul Energiei.

Potrivit declarației sale de avere actualizată la data de 07.06.2018, ministrul care se ferește de luni de zile să dea ochii cu presa, și care a ajuns ținta ironiilor chiar a propriilor colegi, se poate lăuda cu o avere destul de impresionantă, scrie psnews.ro.

Alături de soția acestuia, Elena Andrușcă, ministrul Economiei deține, nici mai mult nici mai puțin de 7 terenuri intravilane (cu o suprafață totală de 23.679 mp), 3 terenuri agricole (cu o suprafață de 22.532 mp), un apartament în Târgul Neamț (cu o suprafață de 69,9 mp, dobândit în 2001), 2 case în același oraș (386 mp), 1 autoturism Toyota, și un venit de 87.512 ron/net.