În jur de 30 de elevi de liceu s-au strâns vineri în fața Primăriei Lipova într-un protest anti-PSD. Tinerii au venit cu pancarte inscripționate cu mesaje împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Surprinzător sau nu s-a cerut sancționarea acestor elevi neastâmpărați, de către Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad . Șefa ISJ Arad, Anca Stoenescu, care a fost și ea prezentă alături de Viorica Dăncilă, a cerut explicații conducerii Liceului „Atanasie Marinescu” din Lipova, de care aparțineau elevii veniți la protestul anti-PSD. Elevii ar fi lipsit de la cursuri pentru a participa la protest, scrie aradon.ro.

Pe pancartele liceenilor se regăseau mesaje de genul:

„Dumbăcilă, dă-ne a ta ştampilă. Demisia!”

„Ne-am săturat de corupţie şi prostie, vrem o altă Românie”

„Deşteaptă-te române şi ieşi la vot. 26 mai”

Conducerea liceului din Lipova a observat că mai mulți elevi au plecat de la cursuri pentru a participa la protestul anti-PSD. Directorul instituției chiar i-a certat pe copii, unii dintre aceștia având și o situație mai delicată la școală privind notele. Anumiți elevi s-au întors la cursuri, însă un număr de 20 au rămas pentru a protesta.

Anca Stoenescu este cea care cere sancționarea copiiilor. Doamna inspector şcolar general a postat mai multe imagini pe Facebook de la eveniment, însă ulterior a hotărât să le șteargă.

„Am cerut o notă de relaţie de la directorul unităţii de învăţământ, pentru că au fost identificaţi elevi în faţa Primăriei la o acţiune nu avea legătură programul şcolar”, a spus Anca Stoenescu.

La nivelul liceului a început o cercetare internă. Este luată în calcul varianta că elevii ar fi fost duși la protest de către un profesor. Până la acest moment elevii care au participat la protest au fost sancționați doar cu absență și se pare către un moment nu riscă alte sancțiuni.

Elevii identificaţi au fost puşi absenţi nemotivaţi şi se pare că nu riscă alte sancţiuni, pentru că în regulamentul interior al şcolii nu este specificat că nu au voie să participe la proteste.