Fostul ministru al sănătății, Sorina Pintea a reacționat rapid în urma morții lui Decebal Traian Remeș.

Sorina Pintea a venit cu detalii cutremurătoare despre ultimele zile din viață ale lui Remeș și despre insistențele disperate pe care le avea.

Se pare că fostul ministru al agriculturii își dorea foarte mult să meargă acasă.

“Într-adevăr, domnul Remeș a fost internat în spitalul nostru (n.r. Spitalul din Baia Mare), la secția cardiologie, având o insuficiență cardiacă, urmare a unei boli de natură oncologică. A fost transferat pe secția oncologie, dar ieri a cerut imperativ să fie lăsat acasă. A fost lăsat acasă, pentru că din punct de vedere medical nu se mai putea face nimic și din păcate astăzi, în urmă cu aproximativ două ore a decedat. Era un moroșan adevărat, un bărbat corect, un bărbat deosebit și avea o familie foarte frumoasă”, a declarat Sorina Pintea, în direct la România TV.

A fost discret

Fostul ministru al sănătății a adăugat că Remeș a fost foarte discret cu boala sa. Nimeni nu a știut în ce stare era acesta cu adevărat. Pintea consideră că acesta a fost și motivul pentru care el își dorea să meargă acasă.

“În ultima perioadă el a fost foarte discret, inclusiv cu cei pe care îi cunoștea. Mărturisesc că nici eu nu l-am văzut de multă vreme și am aflat când m-am reîntors în Spitalul din Baia Mare despre suferința dânsului. Nu pot să dau foarte multe amănunte, dar era într-o stare foarte gravă astfel încât, din punct de vedere medical, nu se mai putea face nimic. De aceea probabil a și cerut să fie lăsat acasă, pentru că el a cerut”, a completat ea.