Marți, 26 ianuarie, Curtea Constituțională a României (CCR) va decide asupra sesizărilor Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) asupra Hotărârii Parlamentului 31/2020 privind învestirea Guvernului Florin Cîţu.

Copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a declarat pe 23 decembrie anul trecut, în plenul reunit al Parlamentului, că grupurile parlamentare ale AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea Guvernului Florin Cîţu.

“Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare. Însă văd că în sală au fost voci, care mai de care triumfaliste, din partea arcului guvernamental. I-aş sfătui pe colegii din coaliţia de guvernare, ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme. Grupurile parlamentare AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern. De aceea, vă rog să aşteptaţi decizia CCR. Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru – Guvernului: cădere uşoară”, a declarat senatorul AUR, Claudiu Târziu.

Ce spune Băsescu despre AUR

AUR, partidul care a surprins pe toată lumea la alegerile parlamentare, continuă să dea fiori. Formaţiunea a obţinut 9% din voturi la scrutinul din decembrie, dar este perceput ca un partid cu mari probleme. Fostul preşedinte, Traian Băsescu, s-a dezlănţuit pur şi simplu la adresa oamenilor lui George Simion. Fostul preşedinte al României a ieşit cu dezvăluiri dure despre aceasta formaţiune. Băsescu a dat de pământ cu cei de la AUR despre care spune că sunt un partid format din „semidocți” care folosesc „vadimisme”. Mai mult, nu au nimic de spus în politică și ar prăbuși țara dacă ar ajunge la guvernare.

La alegerile parlamentare din decembrie 2020, AUR a şocat toată România. A obţinut 9% şi a intrat în Parlament. Autointitulaţi naţionalişti, cei de la AUR au avut pe liste mai multe nume controversate. Unii parlamentari au avut probleme mari cu legea. Vorbim despre parlamentari care sunt judecaţi pentru crime împotriva umanităţii care ar fi fost săvârşite în decembrie 1989 sau parlamentari care au fost acuzaţi că au furat din bancomate.