Avertisment teribil al medicilor. Vom avea parte de probleme foarte mari în următoarea perioadă. Vom avea parte de o multiplicare a cazurilor.

Avertisment teribil al medicilor

Medicii se așteaptă la ce e mai rău. Alexandru Dobrinov dezvăluie că în punctul în care a ajuns răspândirea acestui nou coronavirus, este foarte greu să te protejezi. Nici țara din care vafi parte nu mai este relevantă. Stocurile de echipamente medicale existente la nivel mondial scad de la o zi la alta. În Geneva, nu se mai găsește în farmacii paracetamol, iar medicii din spitale se plâng că nu au de unde obține anestezic.

„E greu pentru noi, pentru că suntem expuși. În cabinet cred că am vreo 20-30 de pacienți care sunt bolnavi. Sunt multe cazuri. Nu avem material. Asta care o am e o mască de șantier pe care mi-a dat-o o pacientă, protejează un pic mai bine decât masca chirurgicală. Teste nu avem destule. Trebuie să efectuăm numai la pacienții care sunt în stare relativ gravă”, spune medicul, conform Digi24.

Medicul spune că nu se teme de coronavirus, dar este conștient că este expus deja. „Personal nu îmi este frică, dar știu că sunt expus. Am foarte mare grijă cu familia. Nu prea mai îmi văd copii, că am doi copii mari care sunt independenți și nu mă mai duc să îi văd. La părinți mă duc o dată pe săptămână și le fac cumpărăturile. Le las în fața ușii și vorbim câteva minute la geam. Sunt o peroană expusă și mă aștept oricând să mă îmbolnăvesc”, a explicat medicul, conform sursei citate.

Acesta a tras un semnal de alarmă și în privința României. „Măsurile în România au fost luate cam cu 10 zile după Elveția. Poate să se aștepte la o multiplicare a cazurilor, să aibă curaj. Să se protejeze cât mai bine, să respecte regulile de protecție și de igienă și contactul cu familia să fie cât mai mic.

Recomandarea pentru ceilalți oameni este să aibă cât mai puțin contact cu ceilalți, să respecte distanța, să respecte măsurile de protecție și toate măsurile indicate care sunt acum internaționale. Totuși e o boală destul de periculoasă. Trebuie respectate măsurile impuse”, a mai spus medicul.