Primarul PSD din Mioveni este acuzat de luare de mită

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu (PSD), a fost reținut de către DNA în urma unui flagrant. Acesta ar fi fost prins, potrivit unor surse judiciare citate de G4Media, restituind suma de 10.000 de euro primiți avans.

Oficialul dădea banii înapoi deoarece nu rezolvase problema pentru care primise mita, o angajare pe pile. Se pare că miza era o angajare pe o funcție importantă în cadrul unui spital. Potrivit surselor, primarul PSD-ist ar fi cerut pentru această „favoare” suma de 30.000 de euro.

Ion Georgescu a fost reținut miercuri, 4 octombrie 2023, sub acuzația de trafic de influență. În jurul orei 20:00, procurorii derulau percheziții la casa primarului.

După ce detaliile despre acest nou caz au explodat în presă, Marcel Ciolacu a luat imediat poziție. Miercuri seară, el a anunțat la postul România TV că primarul Ion Georgescu va fi exclus din PSD.

Aceasta nu este prima dată când primăria Mioveni face titlurile ziarelor. La începutul anului, primarul cumpăra din bani publici un set de cinci clopote pentru Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, deși Catedrala se află în proprietatea Bisericii Ortodoxe. Clopotele costau 217.000 de euro, iar primarul dorea, potrivit Hotnews, să își graveze numele pe ele.

Iată explicația primarului, oferită la acea vreme. El făcea apel la comunitate:

„În primul rând, suntem o comunitate ortodoxă. În al doilea rând, pentru că legea ne dă voie. Şi în al treilea rând, era o necesitate”, a spus Ion Georgescu, primarul din Mioveni.

Ion Georgescu, un nou scandal de tipul cazului Dumitru Buzatu

Reamintim că președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant în luna septembrie, în timp ce primea o geantă de la omul de afaceri Emil Savin. Geanta conținea suma de 1.250.000 de lei, reprezentând 10% din valoarea facturilor decontate de către Consiliul Județean Vaslui către firma lui Emil Savin pentru lucrările de reabilitare a unui drum.

Tribunalul Vaslui a decis ulterior arestarea lui preventivă pentru 30 de zile. Recent, Curtea de Apel Iași a respins contestația față de măsura arestului preventiv a lui Buzatu. Avocații lui Dumitru Buzatu voiau să îl scoată din închisoare pe motiv că e diabetic și dependent de insulina.

Scandalul a fost cu atât mai mare cu cât Tudor Buzatu, fiul preşedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, şi-a dat demisia din funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.