Sam Bankman-Fried, mită pentru Trump

Sam Bankman-Fried, mită pentru Trump! În mijlocul unui uriaș scandal financiar, fostul magnat al criptomonedelor, Sam Bankman-Fried, a fost adus în fața justiției pentru acuzații de fraudă și spălare de bani în urma prăbușirii companiei FTX.

Detalii uluitoare ies la iveală cu privire la tentativa disperată a lui Bankman-Fried de a opri o eventuală candidatură a lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din 2024. El a încercat să-l mituiască cu o sumă exorbitantă de 5 miliarde de dolari.

Potrivit scriitorului Michael Lewis, cunoscut pentru lucrările sale din domeniul finanțelor, întâlnirile sale cu Sam Bankman-Fried au adus la suprafață un plan incredibil al fondatorului FTX.

FTX
SURSA FOTO: Dreamstime

Donald Trump, un risc existențial

Conform lui Lewis, Bankman-Fried considera că Trump reprezintă un „risc existențial” la adresa democrației. Din această cauză, a încercat să-l oprească din a mai candida în alegerile prezidențiale din 2024.

„Cifra care circula atunci când vorbeam despre asta cu Sam era de cinci miliarde de dolari (…). Întrebarea pe care şi-o punea Sam nu era «dacă cinci miliarde de dolari sunt de ajuns ca Trump să nu mai candideze», ci «dacă este legal»”, a dezvăluit Lewis într-un interviu pentru CBS News.

Cu toate acestea, acest plan absurd nu a fost niciodată pus în practică. Evenimentele au luat o întorsătură dramatică la 11 noiembrie, când FTX a suferit o „explozie”.  Astfel, întreaga piață a criptomonedelor a fost afectată.

Această dezvăluire șocantă aduce în prim-plan o nouă dimensiune a scandalului FTX și a comportamentului extrem al lui Bankman-Fried. Informațiile arată încercarea sa disperată de a influența politica și de a-și proteja afacerea.

Pe măsură ce procesul continuă, aceste informații ar putea avea un impact semnificativ asupra acuzațiilor aduse magnatului criptomonedelor.

Procesul civil de fraudă al lui Trump continuă la New York

Judecătorul Arthur Engoron l-a mustrat pe Donald Trump după ce fostul președinte l-a atacat marți pe funcționarul său într-o postare pe rețelele de socializare și a interzis părților să mai facă pe viitor comentarii despre personalul său.

Fostul președinte s-a întors la tribunal pentru a doua zi a procesului civil de fraudă în valoare de 250 de milioane de dolari împotriva sa, a fiilor săi cei mai mari, a companiilor acestora și a directorilor Trump Organization.