Deputatul Constantin Avram a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, fiind internat la Spitalul Judeţean Bacău, cu o stare generală bună, informează ALDE.

„Domnul Constantin Avram a fost testat COVID-19 şi confirmat pozitiv, în prezent fiind internat la Spitalul Judeţean Bacău, cu o stare generală bună. Precizăm că deputatul Constantin Avram nu a participat fizic la lucrările Parlamentului în această săptămână”, se arată într-un mesaj al ALDE referitor la starea de sănătate a deputatului.

Senatorul liberal care l-a băgat pe Premier  în carantină

Trebuie menționat că primul parlamentar infectat cu coronavirus a fost senatorul liberal Vergil Chițac, care tocmai se întorsese de la o reuniune a NATO.

Cazul Chițac a determinat intrarea în carantină auto-impusă a unui mare număr dintre membrii Guvernului, în frunte chiar cu Premierul Ludovic Orban, după ce au participat la o întrunire PNL alături de senatorul infectat.

Înainte de confirmarea infectării, Vergil Chițac îi certa pe Facebook pe cei care răspândeau știrea potrivit căreia ar fi avut COVID-19. Atunci, la început, a spus că este răcit.

Ulterior a fost confirmat faptul că este infectat cu noul coronavirus. A fost internat și a refuzat să fie transportat cu izoleta.

”Victima unui fake news”

Politicianul a explicat recent de ce a reacționat așa. ”În urmă cu 5 ani am avut un episod asemănător, aproape identic, am crezut că este o răceală. Abia apoi mi s-a făcut testul pentru coronavirus și m-am internat”, a explicat senatorul.

”În perioada aceea s-a stârnit la adresa mea… deși în perioada aia au fost mai multe persoane publice bolnave de COVID. Întrebarea pe care mi-o pun, este de ce s-a pus reflectorul pe mine?”, se întreabă retoric senatorul și consideră că a fost o victima „unui fake news”.

”Tot fake news-ul suna cam așa: «Senatorul Chițac s-a deplasat la Bruxelles, la o ședință a Adunării parlamentare NATO, ocazie cu care s-a îmbolnăvit de la un parlamentar francez». De ce e pronunțat mereu numele NATO și de ce este Bruxelles?”, a adăugat Chițac, conform digi24.ro.