Estimările iniţiale au fost mult mai grave. Situaţia prezentată joi de ministrul interimar libian se bazează pe date furnizate de spitale, autorităţi locale şi comandanţi ai Consiliului Naţional de Tranziţie (instanţa politică a insurecţiei libiene).
Încă aproximativ 4.000 de persoane continuă să fie date dispărute, a adăugat Naji Barakat, apreciind că multe din acestea ar putea fi decedate sau deţinute în fiefuri ale forţelor pro-Gaddafi, inclusiv la Syrta, oraşul natal al fostului lider libian.

Echipele de cercetare continuă să descopere noi gropi comune conţinând cadavrele unor deţinuţi, ucişi în timpul retragerii forţelor lui Gaddafi, la Tripoli şi în alte două mari oraşe.

Din cele 30.000 de cadavre, jumătate ar aparţine militarilor pro-Gaddafi.

Libia numără aproximativ 6 milioane de locuitori, iar acest bilanţ nu include numărul morţilor din zonele vestice ale ţării, inclusiv din Tripoli, controlate încă de forţe loialiste.

Pe de altă parte, numărul răniţilor este estimat la 50.000, din care 20.000 sunt în stare gravă, a conchis Naji Barakat, explicând că un bilanţ complet al morţilor urmează să fie dat publicităţii în următoarele săptămâni.
SURSA: Agepres