ByteDance, startup-ul chinez din spatele aplicaţiei TikTok, vrea să angajeze 10.000 de oameni noi, în ciuda unui trend global care a forţat multe companii de tehnologie din toată lumea să renunţe la o parte din angajaţi, scrie Business Magazin.

1,5 miliarde de utilizatori

După Facebook, Snapchat şi Instagram, a venit și rândul TikTok să uimească lumea. Într-un timp foarte scurt, aplicația celor de la ByteDance a ajuns la 1,5 miliarde utilizatori lunar. Toată lumea vrea să posteze un clip cât de scurt pe TikTok. În China, ByteDance a început să investească mai mult în platforma de comerţ online pe care o controlează, pentru a monetiza traficul suplimentar din platforme.

Supervaloare

Startup-ul are circa 60.000 de angajaţi şi caută încă 10.000 de oameni noi la nivel global pentru mai multe poziţii, de la analişti de date pentru piaţa din America Latină şi până la manageri de operaţiuni în Shenzen pentru platforma de gaming. Mai mult, departamentul de resurse umane al companiei caută cel puţin 3.000 de interni. ByteDance era evaluat, acum doi ani, la 75 miliarde de dolari. Mai nou, evaluarea ByteDance a crescut la 90-100 miliarde dolari.

Sursa foto: Dreamstime