Catastrofa care va lovi România! Declarația fost făcută de către europarlamentarul Traian Băsescu. Acesta susține că „ne îndreptăm spre o catastrofă” iar situația din momentul de față este inadmisibilă.

„Pe brambureala asta nu vor vaccina nici 3 milioane. Aș pune totul sub comandă unică, cu un colectiv restrâns care să fie informat la fiecare minut cu numărul de vaccinări făcute. Un sistem centralizat”, a declarat Traian Băsescu la TVR.

Catastrofa care va lovi România

„Văd că se încearcă să se urce pe administrațiile locale. Trebuie dată activitate de vaccinare spitalelor și policlinicilor private. Au condiții excelente pentru a ține vaccinurile.

Cred că ne îndreptăm spre o catastrofă. Este inadmisibil să ai în țară 450.000 de doze și să vaccinezi 140.000 în 16 zile. Țara e plină de oameni care știu să facă planuri, prea puțini care pot să le aplice.

Se vorbește numai la viitor. Nu-i joacă, eu trag un semnal de alarmă! Nu au decât să spună că treaba merge foarte bine”, a completat Traian Băsescu.

Cine are interzis la vaccinare?

Comitetul Național de Vaccinare a publicat prospectul vaccinului anti-COVID dezvoltat de compania americană Moderna. Conform documentului, următoarele persoane nu pot face vaccinul.

„COVID-19 Vaccine Moderna este un vaccin utilizat pentru a preveni boala COVID-19 cauzată de virusul SARS-CoV-2. Acesta este administrat adulților cu vârsta de peste 18 ani. Substanța activă din COVID-19 Vaccine Moderna este ARNm care codifică proteina de suprafață a SARS-CoV-2.

ARNm este integrat în nanoparticulele lipidice SM-102. Deoarece COVID-19 VaccineModerna nu conține virusul, acesta nu vă poate transmite boala COVID-19”, explică documentul respectiv despre vaccinul dezvoltat de Moderna.

Prospectul integral poate fi consultat Aici.

„Vaccinul nu trebuie administrat dacă sunteți alergic la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui vaccin”, este menționat în documentul care arată cine are interdicție la vaccinul anti-COVID.