Cătălin Tolontan, acuzat că și-a abuzat angajații

Cătălin Tolontan, fost jurnalist GSP, este implicat în aceste zile într-un nou scandal de mari proporții. O jurnalistă, fostă colegă din GSP, care a fost concediată de el, face acuzații serioase. Aceasta a spus totul în cadrul unei postări pe Facebook. Aici, ea le-a povestit urmăritorilor cum se comporta Tolontan cu colegii și subalternii.

Reamintim că jurnalistul nu mai lucrează la GSP deoarece Ringier Sports Media Group a închis publicația Gazetei Sporturilor pe print. Tolontan era coordonatorul acesteia. Se pare că noile acuzații au fost declanșate de faptul că Maria Cătălina Andrieș, fost jurnalist GSP, a citit articolul fostului șef. Aici, Tolontan a trecut-o și pe ea la partea de „mulțumiri”.

Astfel, Maria Cătălina Andrieș a decis să spună lucrurilor pe nume. Ea a făcut dezvăluiri importante despre popularul jurnalist.

Maria Andrieș, jurnalistă cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul presei, a activat atât la GSP, cât și la Libertatea. Ea vorbește despre provocările legate de atitudinea denigratoare a șefului ei. Fosta jurnalistă GSP a împărtășit experiența neplăcută de a fi umilită și abuzată verbal în mod repetat de cei care ar fi trebuit să îi coordoneze activitatea, subminând astfel atmosfera profesională.

Andrieș povestește că Tolontan a declarat-o „reporter ratat, jurnalist ratat, eseist ratat și c…rvă din Moldova venită la București să se mărite”.

catalin tolontan
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Maria Andrieș a fost concediată prin telefon

Maria Andrieș a fost concediată de la GSP printr-un apel telefonic. La acel moment, a primit pretextul că „salariile noastre de câteva sute de euro împiedică înțelegerea cu cei care vor să cumpere GSP”.

„Credibilitatea este singura avere a unui jurnalist. Acest text minte prin omisiune. Arunci niște nume ca să îți umfli mușchii de liber „oamenii cu care am lucrat, etc”. Dar i-am cerut lui Tolo să îmi scoată numele din enumerare, nu pentru că nu mă onorează alăturarea cu foștii colegi de la GSP, ci pentru că de la GSP m-a dat el afară, pe mine și pe alții, prin telefon, sub pretext că salariile noastre de câteva sute de euro împiedică înțelegerea cu cei care vor să cumpere GSP. Adevăratul motiv era ca Țepelin, noul redactor-șef, nu considera că aș fi utilă în echipa lui. Mi se pare de bun simț să nu fiu pomenită în Moartea căprioarei împușcate de păcănele. Mi se pare de bun simț să faci distincția dintre șefii din presă și jurnaliști. Și să spui și cum urlă la tine de te bușea plânsul instant. Și cum m-au declarat reporter ratat, jurnalist ratat, eseist ratat și, firește, „c…rvă din Moldova, venită la București să se mărite”. Idilismul jegos e orice altceva numai serviciu public nu. Hai să fim credibili măcar în ceasul 13″, a scris Maria Cătălina Andrieș pe Facebook.

Reprezentanții companiei Ringier Sports Media Group au transmis, în urmă cu o lună, că decizia de a renunța la varianta print a Gazetei Sporturilor se datorează „declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediţia tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum şi a creşterii preţurilor la hârtie şi la serviciile de tipar”.

Astfel, marți, Cătălin Tolontan a publicat ultimul său articol în publicația sportivă.