Cât va costa o cameră pe litoralul românesc în această vară? Aceasta este întrebarea care îi macină pe majoritatea românilor care se gândesc să-și petreacă vacanța la noi la mare.

Lucian Bădîrcea, director al unei agenții de turism, a dat detalii despre cât va trebui să scoatem din buzunar pentru o noapte de cazare la Mamaia.  „Așteptăm să se hotărască și guvernanții noștri să aplicăm la acest protocol de a nu mai intra în carantină turiștii care călătoresc în cele 4 țări. S-a observat o reducere a prețurilor față de anul trecut. În special în România, un hotel de 3 stele în iulie, în Mamaia, cu mic dejun, pleacă de la undeva 100 de euro pe camera de 2 persoane”, a spus el, potrivit Digi24.

La rândul său, George Vasiliu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Ghizilor de Turism de România a explicat și măsurile de protecție care se vor lua pe litoralul romănesc.

„În primul rând, măsurile clasice: masca, spălatul pe mâini, distanță de 1,5 m între persoane. Apoi ghidul va avea responsabilitatea înainte de a intră cu grupul la check în la hotel să verifice dacă se păstrează măsurile respective la intrare și pe parcurs până când se face cazarea turistului”, a punctat el.

La mare, în România, umbrelele vor fi amplasate la cel puțin un metru și jumătate între ele. Șezlongurile vor fi grupate cel mult câte 4, pentru membrii aceleiași familii.

Despre acest subiect a vorbit și Anca Nedea, director al Organizației Patronale Mamaia-Constanța. „Cameristele vor lucra cu mănuși și cu masca de protecție, detergenți avizați. Pentru recepție trasăm linii de distanțare socială, facem check-în online că să nu se mai aștepte la recepție. Vom începe întâi cu terasele, cu toate mesele la distanță, cu distanțarea socială, cu tacâmuri și veselă de unică folosință.
Pe un întreg sezon vorbim de sume de peste 50-60 de mii de euro băgate în aceste măsuri de protecție.
Mai important este să fie în siguranță turiștii, să plece mulțumiți cu o experiență de vară”, a spus ea.