În topul întocmit de travelandleisure.com, insula grecească Santorini a reușit să se situeze pe primul loc, devansând exoticele Maui, Bali sau Galápagos. Cea mai ieftină excursie costă 279 de euro. În acești bani intră cazarea la un hotel de trei stele și charterul din Capitală. La această sumă ar trebui să adăugați 95 de euro taxele de aeroport și biletele de intrare la obiectivele turistice. Dacă nu vă zgârciți la bani și vreți să fiți trataț ca un rege sau o regină, ar trebui să fiți pregătit(ă) să scoateți din buzunar peste 1.600 de euro pentru un sejur. Ce-i drept veți fi cazat la cinci stele și veți avea camere cu vedere la Vulcan.

Bali este una dintre cele 17.000 de insule ale arhipeleagului indonezian. Dacă romanul lui Elizabeth Gilbert, ”Mănâncă, roagă-te, iubește”,  v-a deschis apetitul pentru acestă insulă exotică atunci ar trebui să vă începeți să puneți bani deoparte. Din cauza prețului ridicat al biletului de avion nu veți găsi pachete turistice mai ieftine de o mie de euro. Noi am găsit și oferte de 1.193 de euro, bani în care intră biletul de avion, cazarea la un hotel de 4 stele, taxele de aeroport. Excursiile și asigurarea de călătorie nu intră în această sumă. Dacă vreți o experiență de cinci stele, prețul sejurului trece de 2.000 de euro. Această insulă este considerată a fi cea mai frumoasă din întreaga Asie.

Pentru insula Cape Breton din Canada agențiile românești nu oferă sejururi, însă numai zborul până acolo vă va ușura portofelul de circa 700-800 de euro. Acestă insulă este apreciată pentru falezele sale, pentru promontoriile împădurile și împânzite de faruri. Cultura locală este un amestec influențe scoțiene, irlandeze africane și Mi’kmaq.

Pentru o vacanță de 11 zile în Boracay, Filipine, cei care au posibilitatea să-și ia câteva zilele libere la începutul lunii decembrie vor plăti între 1.580 și 1.785 de euro, în funcție de numărul de stele al unității de cazare. În această sumă se regăsește biletul de avion până la Manila și înapoi la București, transferul de la Manila la Boracay, cazarea și taxele de aeroport. Insula este situată la circa 315 kilometri de capitala Manila și este extrem de populată cu turiști tot timpul anului.

Pentru Marea Barieră de Corali din Australia, în oferta agențiilor de turism se află doar circuite de 17-26 de zile care includ, la pachet, Australia, Noua Zeelandă sau Tanzania. Prețurile sunt unele pe măsură. Circuitul de 26 de zile costă circa 4200 de euro.

Sicilia este cea de-a doua insulă din Europa inclusă în top și este alături de Santorini, cea mai accesibilă românilor. O vacanță de șapte-opt zile vă costă în jur de 320-450 de euro, in funcție de câte stele are hotelul. Sicilia devine încet cea mai apreciată destinație de vară din Italia.

Când este vorba despre Hawaii puteți alege din mai multe insule, la fel de frumoase, precum Big Island, Kauai sau Maui. Toate peisajele tropicale care vă vin în minte atunci când vă gândiți la o insulă tropicală le veți găsi transpuse în realitate. Pentru asta ar trebui să începeți să economisiți dacă vreți o excursie de 10-13 zile care nu coboară sub 1.700  de euro de persoană și care poate trece ușor de două mii de euro. Pentru a ajunge în Hawaii veți face o escală în Los Angeles, iar dacă tot puneți piciorul pe pământ american ar trebui să vă rezervați câteva zile să vedeți orașul. Un circuit de 18 zile care include și o mini-vacanță pe coasta de vest a SUA costă circa 2.900 de euro.

Nici pentru Galápagos nu există vacanțe separate, ci doar circuite, ale căror prețuri pornesc de la 3.300 de euro și pot ajunge și la 5.200 de euro. În funcție de câți bani puteți avea parte de o vacanță exotică de 11 sau 18 zile în Ecuador și Peru. Și croazierele de opt zile sunt destul de piperate, respectiv în jur de 3.500 de euro.