Companiile austriece au investit în România, până în 2012, aproximativ 9,4 miliarde de euro, reprezentând 18% din totalul investiţiilor străine directe; cifra plasează Austria pe locul doi în topul investițiilor străine în România, după Olanda, potrivit Billa, una dintre cele mai mari companii austriece cu operaţiuni în România, care citează un raport emis de Secția Comercială a Ambasadei Austriei la București.

Sectoarele cele mai proeminente pentru investițiile austriece au fost resursele, agricultura, industria și serviciile, se arată în raportul cu pricina. De asemenea, relațiile economice bilaterale dintre România și Austria au prosperat în ultimul an, exporturile și importurile ajungând la mai mult de 3 miliarde de euro. Acelaşi raport, citat de Billa, arată, că în perioada monitorizată, exporturile au crescut cu 10,3%, în timp ce importurile au crescut cu 18,7%.

Proiectele viitoare de investiții austriece în România vizează, potrivit datelor Secției Comerciale a Ambasadei Austriei la București, domenii precum energia regenerabilă (eoliană, biomasă, solară, fotovoltaică și biogaz), dar și expansiunea unor rețele de retail precum Billa, Baumax, Hervis, DM, Kika sau Humanic. În același timp, vor continua și investiilție companiilor industriale importante, precum OMV Petrom, Schweighofer, Egger sau Kronospan.
Pentru a marca importanța relațiilor economice româno-austriece, în magazinele Billa din țară cumpărătorii vor găsi, săptămâna aceasta, produse originale austriece.
Billa activează pe piața locala din anul 1999 şi operează o reţea de 66 de magazine, care au creat peste 3.600 de locuri de muncă. Alte mari companii austriece prezente în România sunt Strabag, Immofinanz, BCR sau  Raiffeisen. În total, numărul companiilor cu capital austriac care activează în România se ridică la aproape 6.300. În cadrul acestor companii lucrează în jur de 100.000 de angajați.