După momentul In Memoriam dedicat lui Liviu Ciulei la începutul Galei, jurnalistul Alex Dima a oferit trofeul Gopo pentru cel mai bun film documentar producţiei "Vorbitor", a lui Radu Munteanu şi a lui Alex Baciu.

Filmul "Naşa", în regia lui Jesus del Cerro şi a lui Virgil Nicolaescu, a primit Premiul Publicului, iar "Melancholia", ultimul film regizat de Lars von Trier, a fost desemnat cel mai bun film european, dintre cele distribuite în România în 2011.

"Periferic", filmul care a strâns cele mai multe nominalizări la această ediţie a Galei, a primit trofeul Gopo pentru cea mai bună imagine, ridicat de Marius Panduru, cea mai bună actriţă într-un rol principal (Ana Ularu), cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Ioana Flora), cel mai bun montaj (Eugen Kelemen) şi cel mai bun film de debut. Actriţa Ioana Flora a primit şi Premiul Pro Cinema, pentru rolul secundar din acelaşi film, în regia lui Bogdan George Apetri.

Cel mai bun actor într-un rol principal dintr-un lungmetraj a fost Bogdan Dumitrache ("Din Dragoste cu cele mai bune intenţii"), iar cel mai bun actor într-un rol secundar a fost Adrian Titieni, pentru rolul său din acelaşi film, în regia lui Adrian Sitaru.

"Bună! Ce faci?", în regia lui Alexandru Maftei, a primit premiul pentru cele mai bune costume (Nicoleta Cârnu) şi cele pentru cel mai bun machiaj şi pentru cea mai bună coafură (Dana Roşeanu şi Dominica Bodogan). Operatorul filmului, Radu Aldea, a fost şi el premiat cu un trofeu Gopo de către Societatea Operatorilor din România.

"Crulic – Drumul spre dincolo", lungmetrajul de animaţie în regia Ancăi Damian, a obţinut premiile pentru cea ma bună muzică originală (Piotr Dziubek) şi pentru cel mai bun sunet (Piotr Witkowski,Sebastian Wlodarczyk).

Premiul pentru cele mai bune decoruri a fost câştigat de Dan Toader, creatorul decorurilor din filmul "Dacă Bobul nu Moare", în regia Sinişei Dragin, iar regizoarea Anca Miruna Lăzărescu a primit premiul Tânăra Speranță şi pe cel pentru cel mai bun film de scurt metraj.

Câştigătoriul Premiului Gopo pentru Întreaga Carieră a fost Iurie Darie, iar pentru Premiul Gopo pentru Întreaga Activitate, câştigătoare a fost actriţa Tamara Buciuceanu-Botez.