Un număr de 126 de proiecte depuse pentru programul „Casa Verde“ în toamna anului trecut, au fost aprobate de către Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), valoarea acestora ridicându-se la aproape 108,5 milioane de lei, relevă datele oficiale postate pe site-ul instituţiei.

Cele mai mari sume propuse către finanţare de proiecte le-au primit judeţele Constanţa (3,88 milioane lei), Neamţ (3,76 milioane lei), Dâmboviţa (3,61 milioane lei), Baia Mare (3,48 milioane lei), Brăila şi Piatra Neamţ (cu câte aproximativ 3,39 milioane lei).

Printre proiectele vizate se află dotarea cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană în spitale, grădiniţe, blocuri de locuinţe sociale, şcoli, centre de sănătate, săli de sport, sănătate sau sedii de primării.

112 proiecte respinse

Toate cele 126 de proiecte au fost aprobate în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al AFM din data de 22 iulie 2010, în cadrul Programului de înlocuire sau de completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană, ori alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului.

Tot în cadrul şedinţei a fost întocmită lisa cu proiectele respinse, numărul acestora fiind de 112, cea mai mare sumă solicitată, în valoare de 3,97 milioane lei, aparţinând judeţului Argeş.

Cererile de finanţare au fost depuse în sesiunea din perioada 1 septembrie – 9 octombrie 2009.

SURSA: Agerpres