Este vorba de #parmezancartofi, adică de cartofi cu crustă de parmezan, o rețetă rapidă, ideală în perioada sărbătorilor, scrie Realsimple.

Nu aveți nevoie decât de cartofi mici, condimente, parmezan și ulei de măsline  (sau unt) pentru a face acest fel de mâncare crocant și reconfortant. Puteți rămâne la elementele de bază sau puteți reinventa acest fel de mâncare după gust, adăugând alte condimente sau alte tipuri de brânză. Cei care au încercat-o spun că este foarte gustoasă!

Pașii care trebuie urmați

Cartofii cu parmezan sunt mai mult o artă decât o știință. Există, cu siguranță, mai multe moduri de a face acești cartofi delicioși cu parmezan, dar rețeta propusă pe Tik Tok și-a câștigat numeroși susținători. Preîncălziți cuptorul la 400 de grade. Căldura este esențială pentru a obține cartofii crocanți. Se pune apoi un pat de unt nesărat pe o tavă și se lasă la cuptor, până se topește. Între timp, spălați, uscați și tăiați cartofii în jumătate. Cartofii mici, cum ar fi cartofii noi, sunt ideali pentru această rețetă. Crestați puțin cartofii, astfel încât parmezanul să se lipească mai bine de ei.

Odată ce untul s-a topit, amestecați praful de usturoi, condimentele preferate, sare și piper și suficient parmezan tocat sau ras pentru a forma o pastă. Întindeți acest amestec pe tavă. Apoi, puneți cartofii tăiați cu fața în jos.  Băgați din nou tava la cuptor, pentru 30 de minute (timpul de gătire depinde de mărimea cartofului) sau până când intră furculița în el. La sfârșit se ornează cu pătrunjel proaspăt, brânză mărunțită și piper.

Varianta vegană

Schimbați untul cu unt pe bază de plante sau cu ulei de măsline, pe care unii utilizatori deja îl folosesc. Apoi, folosiți brânză vegetală în amestecul de bază.

Încercați diferite alte brânzeturi

Parmezanul este o brânză ideală deoarece este fermă și uscată (spre deosebire de brânza moale Brie). În loc de parmezan, puteți folosi brânză Gouda, Gruyère sau pecorino. Dacă o puteți da prin răzătoare, probabil că va funcționa!