„Este un număr care nu este deloc îngrijorător. Nu, nu sunt sute”, a spus Carmen Dan.

Ea a arătat că toți migranții sunt supuși unor controale, iar cei identificați ca prezentând un minim risc sunt în centre cu regim închis.

„Aceste persoane intră în proceduri foarte stricte. Lucrăm foarte bine și cu Parchetul — ele sunt identificate, sunt supuse unor controale în așa fel încât să ne asigurăm că în centrele de azil sunt persoane care nu presupun un risc la adresa securității naționale. Cei care sunt identificați ca prezentând un minim risc sunt în centre cu regim închis. (…) Cei care sunt în centrele de azil sunt într-un regim deschis, dar nu sunt lăsați nesupravegheați. Sunt autorități care sunt foarte atente ca lucrurile să rămână într-un cadru firesc”, a declarat Carmen Dan pentru Agerpres.  

Potrivit acesteia, până la momentul actual au intrat în țară ca migranți aproximativ 2.000 de persoane.”Undeva la 1.300 pe frontiera cu Serbia, undeva la 300 dinspre partea bulgară și aproximativ 400 dinspre Marea Neagră. Ați cunoscut intervențiile noastre chiar și din zilele trecute în acest sector. La Marea Neagră avem un sistem care funcționează foarte bine, sistemul SCOMAR, care permite detectarea ambarcațiunilor la o distanță de aproximativ 22 de mile marine”, a mai spus Carmen Dan.

Agerpres