Cu un ecran Full HD de 5,2 inci, Huawei P9 lite este un smartphone performant, care rulează ultima versiune de Android și are un senzor de amprentă sigur și rapid. Plasat în partea din spate a dispozitivului, senzorul asigură securitatea tuturor datelor și le va permite utilizatorilor să își deblocheze dispozitivul ușor. În plus, noul model Huawei rulează Android 6.0 Marshmallow și dispune de interfața Emotion UI 4.1. Versiunea standard Huawei P9 lite, care se comercializează și pe plan local, este Dual SIM, iar conectivitatea oferită include tehnologia 4G. Bateria integrată în noul model Huawei are o capacitate de 3000 mAh, iar procesorul Octa-core HiSilicon Kirin 650 contribuie și el pentru ca expriența de utilizare a produsului să fie fără cusur.  Huawei P9 lite dispune de o cameră principală de 13 MP, cu stabilizare optică a imaginii, care are rezultate foarte bune chiar și în timpul înregistrării video. Mai mult, meniul camerei include Modul Profesional, în cazul căruia utilizatorii pot seta manual anumiți parametri, precum și funcții speciale cum ar fi Light Painting sau Time-Lapse.Telefonul costă 1.200 lei

 

O altă opţiune este Alte LG G3. Telefonul are un ecran de 5.5 inci Quad HD cu 538ppi şi o rezoluţie a ecranului de patru ori mai mare decât cea a unui ecran HD şi aproape de două ori mai mare faţă de cea a unuia Full HD.
Camera foto de 13MP SOI+ (Stabilizator Optic de Imagine Plus) cu un revoluţionar Laser Auto Focus care poate face poze deosebit de clare într-o fracţiune de secundă, faţă de timpul necesar unei camere convenţionale.
Design-ul este metalic lucios pe partea din spate şi nu lasă amprente după folosire, aspectul în ansamblu fiind deosebit. Forma de arc se simte extrem de confortabil într-o singură mână şi integrează design-ul inovativ cu butonul din spate.Telefonul are un preţ de 1.200 lei.

La fel de performant şi accesibil este şi  ASUS ZenFone 2 ZE551ML. ZenFone 2 este un smartphone cu diagonala de 5.5 inchi și o carcasă cu dimensiuni similare unui dispozitiv de doar 5 inchi. Această reușită inginerească incredibilă a fost posibilă prin reducerea grosimii carcasei la minimum posibil, oferindu-i modelului ZenFone 2 un raport al suprafețelor ecranului/carcasei de-a dreptul remarcabil, de 72%. ZenFone 2 a fost dotat cu margini incredibil de subțiri, de doar 3.9mm. 

ZenFone 2 este echipat cu un procesor Super Quad-Core Intel Atom Z3580 pe 64-bit, tactat la 2.3GHz, fiind în același timp primul smartphone din lume echipat cu 4GB de memorie DDR3 RAM în configurație dual-channel. Zefone 2 dispune de tehnologie LTE Cat4+ pentru viteze de descărcare a datelor de până la 250Mbit/s, și un timp de răspuns al ecranului tactil de 60ms.

Camera foto PixelMaster de 13MP cu care a fost echipat modelul ZenFone 2 dispune de o apertură de f/2.0 și poate surprinde imagini extraordinare la rezoluție foarte înaltă cu zero întârzieri ale obturatorului.Preţul telefonului este de aproximativ 1.000 de lei.