Cu aceste sfaturi, pe care, poate le știați, dar nu le-ați aplicat până acum, veți avea o omletă fragedă și delicioasă în cel mai scurt timp, potrivit MyRecipes.

Cel mai important detaliu: tigaia potrivită

În primul rând, trebuie să alegeți tigaia potrivită. O tigaie antiaderentă este cheia succesului unei omlete ca la restaurant. Tigaia antiaderentă de 20 cm are dimensiunea perfectă pentru o omletă făcută din 3 ouă. De altfel, specialiștii spun că omleta nu trebuie făcută din mai mult de 2, 3 ouă.

Nu folosiți focul puternic!

La fel de important este să folosiți focul potrivit. Un preparat precum omleta se gătește destul de repede, așa că nu e nevoie să măriți focul. Orice bucătar va spune că omleta gătită la foc mic iese fragedă și cremoasă, spre deosebire de una uscată și spongioasă, așa cum iese dacă o preparați la foc mai mare.

Care este cel mai important ingredient al unei omlete perfecte

Folosiți o cantitate mică de unt – ½ lingură ar trebui să fie de ajuns – și încălziți-o până devine spumă. Pentru a obține omleta fragedă și cremoasă, trebuie să utilizați dispozitivul de amestecare potrivit.

Folosiți bețișoare chinezești în loc de spatulă

În majoritatea rețetelor de pe net, se observă o spatulă de silicon sau o lingură de lemn pentru a rostogoli omleta. Iată un sfat care funcționează de fiecare dată: Folosiți bețișoare chinezești pentru a  amesteca ouăle.  Amestecând ouăle cu aceste bețișoare, obțineți o compoziție fragedă! Un alt lucru pe care este bine să-l faceți e să îndepărtați bulele care apar la suprafață. Altfel, în omletă se vor forma ”cratere” care nu sunt deloc apetisante. Nu în ultimul rând, pentru a obține omleta perfectă de fiecare dată, trebuie să aveți ingredientele necesare la îndemână!