Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis deja prognoza meteo pentru primele două săptămâni ale acestei luni. Cu ce fel de vreme ne va întâmpina începutul penultimii luni din an?

Vremea, 1 – 14 noiembrie 2021

ANM a raportat deja evoluţia valorilor termice şi a precipitaţiilor din primele două săptămâni ale acestei luni. În rândurile următoare, vă este prezentată vremea pentru principalele zone teritoriale ale țării.

Muntenia

Muntenii vor avea parte de valori termice normale în primele două zile ale acestei luni. Deja din a treia zi, se va înregistra o încălzire termică, însă la finalul primei săptămâni, temperatura aerului va scădea. La finalul celei de-a doua săptămâni, media temperaurilor maxime va fi de 13/15 grade, iar cea a minimelor de 5/7 grade.

Vor fi ploi slabe între 2 și 3 noiembrie și 6 și 7 noiembrie, dar și la jumătatea celei de-a doua săptămâni.

Oltenia

Între 3 și 5 noiembrie, oltenii se vor bucura de o vreme mai caldă. Temperaturile vor crește, maxima va fi între 17/20 de grade, iar minina între 9/11 grade. După a cincea zi a lunii, temperatura aerului va scădea până pe 7 noiembrie. În a doua săptămână, media temperaturilor maxime va avea valori cuprinse între 13 și 15 grade, iar cea a minimelor între 5 și 7 grade.

La fel ca și în Muntenia, vor fi înregistrate ploi slabe între 2 și 3 noiembrie și 5 și 7 noiembrie, dar și la jumătatea celei de-a doua săptămâni.

Moldova

În primele 2 zile, temperaturile maxime vor fi de 14 grade si respective 4 grade cele minime. Vremea va deveni mai caldă în perioada 3 – 5 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 18/21 de grade și de 8/11 grade pentru minime. Ulterior temperatura va scădea, se vor înregistra medii ale valorilor maxime de 12/14 grade și de 4/6 grade pentru minime.

Se vor semnala ploi slabe în zilele de 2, 5 și 6 noiembrie și după 10 noiembrie.

Transilvania

Vremea se va încălzi și aici în zilele de 4 și 5 noiembrie, temperaturile maxime fiind de 19/22 de grade și cele minime de 8/10 grade. Finalul săptămânii aduce vreme rece, astfel că valorile maxime vor fi de 12/13 grade și cele minime de 2/4 grade. În a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime de 14/15 grade și minime de 2/4 grade.

La fel ca și în celelalte zone ale României și în Transilvania se vor semnala ploi în intervalul 2 – 6 noiembrie.

Dobrogea

Românii aflați la malul mării, vor avea parte și ei de valori termice în creștere până pe 5 noiembrie, când media maximelor va atinge 18 grade, iar cea a minimelor 10/11 grade. Vremea se va răci pe 6 și 7 noiembrie, apoi se va apropia de normalul termic. În a doua săptămână, temperatura maximă va fi de 13/15 grade și cea minimă de 7/9 grade. Va ploua slab în primele trei și în ultimele trei zile ale primelor două săptămâni din noiembrie.

Vremea la munte între 1 – 14 noiembrie 2021

La munte, temperaturile vor crește în perioada 4-5 noiembrie, când media maximelor va atinge 14/15 grade, iar cea a minimelor va fi de 4/6 grade. Vremea se va răci, însă, la finalul primei săptămâni, devenind apropiată de normalul termic al acestei perioade din an. În a doua săptămână, se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 7/10 grade și ale minimelor de 1/3 grade.

Vor fi predominant ploi în prima săptămână a lunii noiembrie.