Ministrul Nelu Tătaru a fost întrebat miercuri, în cadrul unei declarații de presă de la Sibiu, când ar putea fi redeschise școlile și grădinițele. Ministrul a răspuns că în contextul în care ne aflăm acum nu se poate vorbi de o redeschidere ale acestor instituții.

Mai mult decât atât, Tătaru a precizat că, pentru ca elevii și profesorii să se poată întoarce în sala de clasă, trebuie ca numărul de cazuri de coronavirus să scadă.

Carantinarea anumitor zone

În ce privește carantinarea anumitor orașe care au o rată foarte mare de infectare, ministrul sănătății a evitat să facă nominalizări concrete. A precizat doar că situația fiecărei localități este evaluată în funcție de particularitățile locale.

”Fiecare localitate este evaluată separat, să spunem, pe particularităţile fiecărei localități. Din ce vedeți, număr de cazuri noi, noi extragem acele focare, acele focare care sunt cele din centrele de bătrâni, centrele de copii, bolnavi neuropsihici, spitalele, zonele care deja sunt carantinate și izolate.

În condițiile în care vedem transmiterea comunitate neafiliată unui focar, atunci mergem către o zonă de carantină, dar după mai multe măsuri în care facem restricții. Restricţiile ar trebui să dea o scădere a numărului de cazuri.”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, de la o conferință de presă susținută miercuri la Sibiu.

O posibilă carantinare înainte de alegerile parlamentare?

Ministrul Tătaru a mai fost întrebat dacă consideră că România va intra într-o carantină națională înainte de alegerile parlamentare de la începutul lunii decembrie.

Acesta a precizat că nu crede că va fi nevoie de o astfel de măsură și a făcut din nou apel la populație să respecte măsurile de protecție impuse de către autorități pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Sursă foto: INQUAM/George Călin