Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut luni seară declarații foarte importante cu privire la reluarea anului școlar.

Astfel, Anisie i-a asigurat pe elevi că vor fi reluate cursurile și că nu se pune problema înghețării anului școlar. Ministrul a vorbit despre mai multe scenarii luate în calcul în acest moement.

Mai multe scenarii

”Toate aceste scenarii sunt discutate atât cu reprezentanții părinților, ai elevilor, studenților și nu în ultimul rând cu cei ai sindicatelor.

Nu voi lua nicio decizie în sensul în care să existe vreo posibilitate de a fi prejudiciați în vreun fel elevii sau studenții”, a declarat Monica Anisie, în direct la Realitatea Plus.

”Încă de la început am precizat faptul că anul școlar nu va fi înghețat. Dar starea de urgență s-a prelungit și în perioada următoare vom veni cu trei scenarii de reluare a cursurilor”, a explicat Anisie.

Iar reluarea cursurilor va fi în relaționare directă cu perioada în care se va prelungi epidemia în România, a arătat ministrul

”Vom putea susține examenele naționale”

”Suntem atenți la ce se întâmplă în celelalte țări europene. Franța și Olanda au luat deja anumite decizii.

Ceea ce vreau eu să îi asigur pe elevi este că vom relua în curând cursurile și vom putea să susținem examenele naționale.

Sunt și alte state europene care până la acest moment nu au luat nicio decizie.

Sperăm ca deciziile pe care le vom anunța în curând din partea Ministerului Educației să se și poată implementa. Nu se pot adopta decizii fără să le corelăm cu evoluția pandemiei din România.

Sunt în contact direct cu ceilalți miniștri din spațiul comunitar. În curând vom corela măsurile adoptate de Ministerul Învățământului cu ceea ce se întâmplă în spațiul Uniunii Europene”, a mai spus ministrul Învățământului.