''Din cauza mediatizării incredibil de inexacte a campaniei Trump, care a bătut recordurile, revocăm imediat acreditările de presă pentru ziarul necinstit şi şarlatan The Washington Post'', scrie candidatul republican pe Facebook. Decizia îi va împiedica pe jurnaliştii cotidianului să intre la mitingurile lui Trump. 

''Decizia lui Donald Trump de a revoca acreditările de presă ale cotidianului The Washington Post nu este altceva decât o repudiere a rolului unei prese libere şi independente. Când mediatizarea nu corespunde cu ceea ce doreşte candidatul, atunci o întreprindere de presă este interzisă'', a reacţionat într-un comunicat Martin Baron, directorul redacţiei cotidianului The Washington Post. 

Conform Agerpres, candidatul republican ar fi reacţionat la publicarea unui articol luni de către cotidian, care a relatat că Trump a părut că-l asociază pe preşedintele Barack Obama cu extremiştii jihadişti. 

''Suntem conduşi de un om care nu este destul de dur sau destul de inteligent, sau are altceva în cap'', declara Trump luni dimineaţa la Fox News. ''Ceva se întâmplă'', a adăugat el, deplângând refuzul lui Barack Obama de a folosi termenul de ''islamism radical''