Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a subliniat luni, faptul că școlile trebuie să rămână deschise. Există totuși o situație, în care acest lucru nu este posibil, mai exact atunci când “situaţia epidemiologică o impune”.

Totodată, ministrul a subliniat faptul că în cazul în care școlile se închid este nevoie de măsuri complementare, pe care elevii din zonele carantinate nu le pot folosi.

“Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune. Dacă o impune, nu avem nimic de spus, dar e foarte important: măsura de închidere a şcolilor fără alte măsuri complementare – vedem cu toţii ce înseamnă lipsa unor măsuri complementare, mai ales cei care locuim în zone carantinate – nu va produce efectul dorit”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Realitatea Plus.

Elevii pot merge la școală însoțiți de părinți

Ministrul Educației a mai subliniat faptul că, în școlile din România se respectă regulile de protecţie “mult mai riguros decât în multe alte locuri”, așa că varianta închiderii lor nu este o soluție.

Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre situațiile mai speciale, atunci când elevii trebuie să vină la școală din zone care se află în carantină. În acest context, ministrul Educației susține că elevii care locuiesc în zone aflate în carantină, dar învaţă în zone necarantinate, pot completa un formular oficial care le permite acestora şi părinţilor să meargă la şcoală, indicând punctul e) în secţiunea II a formularului.

Mai exact, elevii vor putea merge la școală însoțiți de părinți, pentru ca lucrurile să fie în regulă. Cîmpeanu a mai subliniat faptul că multe persoane merg la cumpărături în fiecare zi, iar mersul la școală nu ar trebui să fie o problemă atât de mare.

“Dacă poţi merge pentru cumpărături sau pentru alte motive, nu văd de ce nu ai putea să mergi la şcoală”, consideră ministrul.

 

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin