Sunt şi companii care au profit, în ciuda perioadei economice dificile. În semn de recunoaştere a activităţii lor, 45 de diplome şi 15 statuete Capital au ajuns, săptămâna trecută, în cadrul Galei Premiilor Capital, găzduită de JW Marriott, la companiile şi întreprinzătorii care au o contribuţie importantă la avansul economiei româneşti.

Vezi aici  OMUL DE AFACERI AL ANULUI

Citiți și: GALA CAPITAL: Marii câștigători ai economiei românești

Este vorba de afaceri care – fie că activează în domenii considerate inelastice la criză (vând bunuri sau servicii indispensabile clienţilor, indiferent de ciclul economic), fie au folosit criza drept pârghie de creştere -, au demonstrat că stăpânesc regulile esenţiale pentru a reuşi în noua economie de piaţă: networkingul, controlul contextului şi rapiditatea în decizii şi acţiune. Desemnarea câştigătorilor nu a fost deloc un proces uşor. Criteriile au fost însă foarte clar stabilite: rezultatele financiare ale companiilor, dar şi alte elemente relevante pentru performanţa acestora, pentru viziunea managerilor sau proprietarilor. Dincolo de indicatorii financiari, Capital a evaluat investiţiile realizate nu doar prin prisma mărimii acestora, ci şi a capacităţii de a crea locuri de muncă, de a transmite efecte pozitive mai departe în economie. Au fost urmărite şi decizii şi acţiuni de marketing, inovaţii, invenţii, decizii strategice sau produse noi lansate pe piaţă. Domeniile luate în calcul la acordarea premiilor au fost: agricultură, industrie, construcţii şi imobiliare, retail, IT&C, energie, sistem bancar, inovație, responsabilitate socială şi export. Marile distincții oferite de revista noastră au fost pentru „Investiția anului“, „Compania anului“ și „Omul de afaceri al anului“. În plus, în cadrul secţiunii „Banca anului”, au existat şi două  mențiuni speciale pentru rebranding şi reușita restructurării.

Cele trei mari premii ale Galei Capital au fost adjudecate de Gabriel Comănescu („Omul de afaceri al anului“) şi companiile Petrom „Compania anului“, şi Impact Development („Investiția anului“).