Campania de vaccinare consemnează accidente nedorite și doze de vaccin distruse și în alte țări, nu doar în România.

În țara noastră o asistentă a compromis 60 de doze de vaccin, după ce le-a plasat greșit într-un congelator și nu în frigider.

În SUA, în schimb, un accident de proporții mult mai mari s-a petrecut, de asemenea din cauza unei erori umane. Iar daunele sunt incomparabile.

Campania de vaccinare, presărată cu accidente

Astfel, aproape 2.000 de doze de vaccin coronavirus Moderna au fost distruse la un spital din Boston, după ce un congelator a fost scos din priză din greșeală, iar sistemul de alarmă nu a funcționat, relatează The Independent.

Un purtător de cuvânt al spitalului a confirmat pentru NBC Boston 1.900 de doze de la Centrul Medical Jamaica Plain din Boston au fost distruse marți.

Ștecherul congelatorului s-a slăbit după ce un angajat al spitalului ”l-a scos din greșeală” în timp ce făcea curățenie, iar sistemul de monitorizare al echipamentelor și care ar fi trebuit să dea alarma nu a funcționat.

O anchetă internă a fost deschisă pentru a determina de ce s-a întâmplat acest lucru.

Nu este primul incident de acest tip

Purtătorul de cuvânt al spitalului a spus că se lucrează pentru înlocuirea dozelor distruse, iar centrul medical ”nu prevede perturbări ale procesului de vaccinare”.

Campania de vaccinare. Un incident asemănător a avut loc la începutul lunii ianuarie, în Mendocino (nordul Californiei), potrivit digi24.ro.

Autoritățile din acest comitat au fost obligate să distribuie focuri de urgență vaccinul pentru a fi administrat, după ce o pană de curent a afectat un congelator în care se afla serul.

Și în acest caz, alarma concepută pentru a alerta personalul cu privire la întreruperile de curent a funcționat defectuos, astfel încât oficialii din domeniul sănătății au fost nevoiți să administreze rapid sute de vaccinuri persoanelor disponibile.